Το «δούλεμα» Μπαλτά

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φαντάζομαι ότι παίζει κάποιο ρόλο το γεγονός ότι ο κ. Αριστείδης Μπαλτάς είναι καθηγητής φιλοσοφίας στον τρόπο που μας αντιμετωπίζει. Δεν θέλω να πω με ένα είδος περιφρόνησης, έστω ελεγχόμενης, ή ότι μπορεί από κάποιους να παρεξηγηθεί ως υπογείως υπερόπτης. Οχι κάτι τέτοιο. Περισσότερο μου φαίνεται πως όταν μιλά στη Βουλή, κυρίως όταν διακηρύττει, συνομιλεί μάλλον με την Ιστορία. Πώς αλλιώς να ερμηνεύσω τη δραματική ομιλία του την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή όπου, κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την κύρωση της συμφωνίας για το πρώην Ελληνικό, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τις παλινωδίες του κόμματός του, ήπια συντετριμμένος, εξομολογήθηκε ότι η υπογραφή της συμφωνίας είναι μια ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, στον δρόμο για την επίτευξη του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού! Εξήγησε δε πως το κόμμα του ηττήθηκε μεν από υπέρτερο συσχετισμό δυνάμεων, εννοούσε την Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά δεν υποχωρεί, τελικός στόχος παραμένει πάντα ο Δημοκρατικός Σοσιαλισμός… Πάρα πολλοί έγκριτοι αναλυτές στα λόγια του δασκάλου είδαν μια αποκάλυψη, μια κρυμμένη αλήθεια του κόμματος που μας κυβερνά, ότι τελικώς είναι Αριστεροί που θέλουν την ανατροπή του συστήματος, για να εγκαταστήσουν καθεστώς σοσιαλισμού στην Ελλάδα. Τώρα που το ξανασκέφτομαι νομίζω ότι απλώς μας δουλεύει. Ποιος, αλήθεια, εμπόδισε την κυβέρνηση να τινάξει τη συμφωνία στον αέρα, όπως, άλλωστε, είχε ρητώς δεσμευθεί πριν από τις εκλογές του 2015 ο κ. Τσίπρας; Ποιος δεν τους αφήνει να εφαρμόσουν σοσιαλισμό; Δεν τους πρότεινε ο Σόιμπλε να φύγουμε από την Ενωση και να ακολουθήσουμε την πορεία που επιθυμούμε; Γιατί υπέγραψε έπειτα από υπερωρίες εννέα ωρών το τρίτο μνημόνιο ο κ. Πρωθυπουργός, λέγοντας ότι ήταν η μόνη λύση για να μην τιναχθεί η χώρα στον αέρα; Ποιος τον εμπόδισε να βροντήξει το χέρι στο τραπέζι, να πετάξει τις ιδιωτικοποιήσεις στο καλάθι των αχρήστων και να εφαρμόσει τον δημοκρατικό σοσιαλισμό; Μήπως η αμείλικτη πραγματικότητα, το ότι αυτό που κηρύττει ο κ. Μπαλτάς δεν υπάρχει;

Εκτός αν ο κ. υπουργός του Πολιτισμού εννοεί σοσιαλισμό ένα σύστημα που αυτός και οι κολλητοί του θα πειραματίζονται και τα λεφτά θα τα βάζει ο Ντράγκι. Ωραίο, αλλά θυμίζει επιτραπέζιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή