Bon appétit, από τη Γαλλία!

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κι όμως στη Γαλλία το μπριάμ το μαγειρεύουν χωρίς νερό! Δοκιμάστε το και θα εκπλαγείτε! Αυτή μαζί με άλλες 100 συνταγές από όλη τη χώρα ανθολογούνται σε ένα βιβλίο που θα πλουτίσει το καθημερινό και το γιορτινό μας τραπέζι.

Αυτή την Κυριακή με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Θα βρούμε όλες τις διάσημες συνταγές για σούπες, τάρτες, σουφλέ, μπρεζέ, σάλτσες, τα περίφημα γαλλικά γλυκά, αλλά και «ταπεινά» πιάτα που θα μας εκπλήξουν.

Πάρτε μια «γεύση» από τις συνταγές που θα βρείτε στο βιβλίο:

Bon appétit, από τη Γαλλία!-1

Σούπα μπισκ με καβούρι

Αρχικά, οι σούπες μπισκ φτιάχνονταν με πουλερικά και πουλιά από κυνήγι (ιδίως περιστέρια) και ήταν περισσότερο σαν ραγού. Σήμερα, έχουν εξελιχθεί σε πλούσιες βελουτέ σούπες και συνήθως περιέχουν μαλάκια και όστρακα.

Bon appétit, από τη Γαλλία!-2

Μιλφέιγ με πράσα και αυγά ποσέ

Μιλφέιγ σημαίνει «χίλια φύλλα» και αναφέρεται στη σφολιάτα. Το πιάτο κλέβει τις εντυπώσεις λόγω εμφάνισης και λόγω γεύσης.

Bon appétit, από τη Γαλλία!-3

Κολοκυθάκια σουφλέ

Γαλλική κουζίνα χωρίς σουφλέ δε γίνεται! Τα σουφλέ, ίσως, έχουν τη φήμη των απρόβλεπτων δημιουργημάτων, δεν είναι όμως δύσκολο να φτιαχτούν.

Bon appétit, από τη Γαλλία!-4

Τερίν λαχανικών με σάλτσα μυρωδικών

Όσοι γνωρίζουν τη γαλλική κουζίνα ξέρουν ότι το πιάτο αξίζει τον κόπο που καταβάλουμε για να το φτιάξουμε.

Bon appétit, από τη Γαλλία!-5

Σολομός σε λαδόχαρτο με σάλτσα μυρωδικών

Η Γαλλία, χώρα με μεγάλη ακτογραμμή και παράδοση στην αλιεία, προσφέρει μια σχεδόν απαράμιλλη ποικιλία από θαλασσινά και οι Γάλλοι σίγουρα ξέρουν πώς να τα τρώνε.

Bon appétit, από τη Γαλλία!-6

Κουνέλι φρικασέ

Το όνομα του πιάτου προέρχεται από την παλιά γαλλική λέξη «fricasser», που σημαίνει «τηγανίζω». Το φρικασέ είναι ένα πιάτο με λευκό κρέας, συνήθως κοτόπουλο ή κουνέλι, σε μια σάλτσα βελουτέ με κρόκους αυγών και κρέμα γάλακτος.

Bon appétit, από τη Γαλλία!-7

Λάχανο γεμιστό, μαγειρευτό

Μια παραδοσιακή συνταγή από τις πιο ψυχρές περιοχές της Γαλλίας. Στη συνταγή αυτή γίνεται γεμιστό με κρέας, αποτελώντας έτσι ένα χορταστικό κύριο πιάτο.

Bon appétit, από τη Γαλλία!-8

Ιλ φλοτάντ

Το στρογγυλό νησί από μαρέγκα επιπλέει σε μια θάλασσα από κρέμα… Το «πλωτό νησί» είναι μια μεγάλη ψημένη μαρέγκα, ενώ τα «αυγά στο χιόνι» είναι μικρές ποσέ μαρέγκες σε κρέμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή