Αύξηση συναλλαγών μέσω φορητών συσκευών

Αύξηση συναλλαγών μέσω φορητών συσκευών

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική αύξηση παρουσίασαν το τελευταίο δωδεκάμηνο οι συναλλαγές μέσω κινητών τηλεφώνων στην Ευρώπη, ενώ τριπλασιάστηκε ο αριθμός των χρηστών που επιλέγουν αυτήν τη μέθοδο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Visa, της μεγαλύτερης εταιρείας έκδοσης πιστωτικών καρτών στον κόσμο. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των Ευρωπαίων που κάνουν χρήση κινητών ή φορητών συσκευών για τις συναλλαγές τους από 18% πέρυσι έφθασε το 54% των ερωτηθέντων σε σχετική έρευνα της Visa. Η ομάδα που υιοθέτησε αυτήν τη διαδικασία εξυπηρέτησης με τον πιο γρήγορο ρυθμό από τις άλλες ήταν οι άνθρωποι ηλικίας 55 έως 64 ετών.

Στην έρευνα, την οποία διεξήγαγε η Visa σε 19 χώρες της Ευρώπης, συμμετείχαν 36.000 καταναλωτές. Διαπιστώθηκε ότι το τελευταίο 12μηνο έχει αλλάξει δραστικά η αντιμετώπιση των ψηφιακών συναλλαγών. Πριν από ένα χρόνο το 38% των συμμετεχόντων δήλωνε πως δεν είχε χρησιμοποιήσει φορητή συσκευή για συναλλαγές και αγορές, ενώ σήμερα το ποσοστό συρρικνώθηκε στο 12%. Η πιο δραστήρια ομάδα στη χρήση φορητών και κινητών συσκευών για καθημερινές πράξεις και συναλλαγές παραμένουν οι νέοι 18-24 ετών και η πιο ευπροσάρμοστη οι άνθρωποι ηλικίας 55-64 ετών. Το 41% από όσους απάντησαν στις σχετικές ερωτήσεις ελέγχει το υπόλοιπο του λογαριασμού του ηλεκτρονικά, μέσω τραπεζικής εφαρμογής.

Τέλος, σε ορισμένες χώρες υπάρχουν νέες τάσεις με συσκευές όπως «έξυπνα» ρολόγια ή και ρούχα, που εκτελούν πράξεις ψηφιακά. Πάντως, η έρευνα της Visa έδειξε ότι οι χρήστες καρτών ανέπαφων συναλλαγών είναι προθυμότεροι να αποδεχθούν νέες μεθόδους πληρωμών σε σύγκριση με όσους δεν κάνουν χρήση τέτοιων καρτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή