Τουσκ προς Λονδίνο: «Σκληρό Brexit» ή παραμονή στην Ε.Ε.

Τουσκ προς Λονδίνο: «Σκληρό Brexit» ή παραμονή στην Ε.Ε.

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Το αυστηρό μήνυμα προς το Λονδίνο πως «η μοναδική εναλλακτική λύση σε ένα «σκληρό Brexit» είναι να μην υπάρξει καθόλου Brexit» έστειλε σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

 Ο κ. Τουσκ δεν θα μπορούσε να είναι πιο σαφής ως προς την σκληρή στάση που σκοπεύει να ακολουθήσει η Ε.Ε στις διαπραγματεύσεις με την Μ. Βρετανία. «Δεν θα υπάρχουν γλυκά στο τραπέζι, μόνο ξίδι και αλάτι» είπε χαρακτηριστικά  αλλά πρόσθεσε πως για τον κ Τουσκ η απώλεια της Μ. Βρετανίας θα «είναι απώλεια για όλους μας». 

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σε ομιλία του στο think tan European Policy Center διαβεβαίωσε ότι οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν καλή την πίστη, θα υπερασπιστούν τα δικαιώματα των 27 κρατών μελών, θα ελαχιστοποιήσουν τα κόστη και θα προσπαθήσουν να αποφέρουν  την καλύτερη λύση για όλους. Συγχρόνως όμως πρόσθεσε ότι είναι στα χέρια της Μ. Βρετανίας να αξιολογήσει κατά πόσο το Brexit είναι προς το συμφέρον της χώρας τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή