ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Απορρίφθηκε η προσφυγή Ερντογάν κατά της αθώωσης του κωμικού Γιαν Μπέχμερμαν

ΑFP

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Σε απόρριψη της προσφυγής που κατέθεσαν οι δικηγόροι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της απόφασης να μην διωχθεί ένας κωμικός τον οποίο κατηγορεί ότι τον προσέβαλε, προέβη την Παρασκευή γερμανικό δικαστήριο.

Η γενική εισαγγελία του Μάιντς έκρινε σε ανακοίνωσή της «αβάσιμη» την προσφυγή και επικύρωσε την απόφαση που είχε ληφθεί στις 4 Οκτωβρίου, δηλαδή να μην ασκήσουν ποινική δίωξη θεωρώντας ότι το παράνομο της ενέργειας του ηθοποιού Γιαν Μπέχμερμαν «δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί με αρκετή βεβαιότητα».

Ο Ερντογάν κατηγορεί τον ηθοποιό του δημόσιου τηλεοπτικού δίκτυο ZDF ότι σε κείμενό του, στις 31 Μαρτίου χαρακτήριζε τον αρχηγό του τουρκικού κράτους παιδεραστή και κτηνοβάτη.

Ο Μπέχμερμαν εξήγησε ότι είχε σκόπιμα επιλέξει την υπερβολή και την προσβολή σε αυτό το σκετς για να δείξει τι είναι πραγματικά δυσφήμηση και για να υπογραμμίσει μέσω του παραλόγου πως η πολιτική κριτική που ασκούν οι επικριτές του Ερντογάν στην Τουρκία, η οποία μερικές φορές τους κοστίζει σε διώξεις, δεν είναι στην πραγματικότητα τέτοια.

Η γερμανική δικαιοσύνη θα πρέπει ακόμη να αποφανθεί στις αρχές Νοεμβρίου επί προσφυγής του Ερντογάν που θέλει να απαγορευθεί η αναμετάδοση με κάθε τρόπο αυτού του ποιήματος.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ