Αναμένεται δυναμική επανάκαμψη του «Made in USA»

Αναμένεται δυναμική επανάκαμψη του «Made in USA»

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ΗΠΑ αναμένεται να γίνουν το πιο ανταγωνιστικό κράτος στον παγκόσμιο βιομηχανικό χάρτη τα επόμενα πέντε χρόνια, ενώ ο σημερινός ηγέτης, δηλαδή η Κίνα, φαίνεται να πέφτει στη δεύτερη θέση, σύμφωνα με την έρευνα «Δείκτης Παγκόσμιας Ανταγωνιστικότητας στον Βιομηχανικό Κλάδο 2016» του Global Consumer & Industrial Products Industry group της Deloitte Touche Tohmatsu Limited (Deloitte Global) και του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας των ΗΠΑ. Η πρόβλεψη βασίζεται σε προσεκτική ανάλυση των απαντήσεων περισσότερων από 500 CEO και senior leaders σε έρευνα που διεξήχθη σε εταιρείες του βιομηχανικού κλάδου παγκοσμίως.

Οπως και στις έρευνες των ετών 2010 και 2013, τα στελέχη κατέταξαν 40 χώρες σύμφωνα με την παρούσα και μελλοντική ανταγωνιστικότητά τους στον βιομηχανικό κλάδο και αξιολόγησαν τους κύριους παράγοντες που επηρεάζουν την ανταγωνιστικότητα του βιομηχανικού κλάδου παγκοσμίως.

«Η σήμανση “Made in the USA” κάνει μεγάλη επιστροφή», λέει η Deborah L. Wince-Smith, πρόεδρος και CEO του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας των ΗΠΑ. «Αντίθετα με τις απόψεις ότι ο βιομηχανικός κλάδος είναι παρωχημένος, η έρευνα παραπέμπει στο μέλλον του κλάδου, το οποίο χαρακτηρίζεται από προηγμένες τεχνολογίες και ανάπτυξη μέσω της καινοτομίας. Ο βιομηχανικός κλάδος είναι βιώσιμος, “έξυπνος”, ασφαλής και επανέρχεται δυναμικά και η Αμερική αναμένεται να έχει ηγετικό ρόλο στη φάση μετασχηματισμού του κλάδου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή