ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναμένεται δυναμική επανάκαμψη του «Made in USA»

21s1sim

Οι ΗΠΑ αναμένεται να γίνουν το πιο ανταγωνιστικό κράτος στον παγκόσμιο βιομηχανικό χάρτη τα επόμενα πέντε χρόνια, ενώ ο σημερινός ηγέτης, δηλαδή η Κίνα, φαίνεται να πέφτει στη δεύτερη θέση, σύμφωνα με την έρευνα «Δείκτης Παγκόσμιας Ανταγωνιστικότητας στον Βιομηχανικό Κλάδο 2016» του Global Consumer & Industrial Products Industry group της Deloitte Touche Tohmatsu Limited (Deloitte Global) και του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας των ΗΠΑ. Η πρόβλεψη βασίζεται σε προσεκτική ανάλυση των απαντήσεων περισσότερων από 500 CEO και senior leaders σε έρευνα που διεξήχθη σε εταιρείες του βιομηχανικού κλάδου παγκοσμίως.

Οπως και στις έρευνες των ετών 2010 και 2013, τα στελέχη κατέταξαν 40 χώρες σύμφωνα με την παρούσα και μελλοντική ανταγωνιστικότητά τους στον βιομηχανικό κλάδο και αξιολόγησαν τους κύριους παράγοντες που επηρεάζουν την ανταγωνιστικότητα του βιομηχανικού κλάδου παγκοσμίως.

«Η σήμανση “Made in the USA” κάνει μεγάλη επιστροφή», λέει η Deborah L. Wince-Smith, πρόεδρος και CEO του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας των ΗΠΑ. «Αντίθετα με τις απόψεις ότι ο βιομηχανικός κλάδος είναι παρωχημένος, η έρευνα παραπέμπει στο μέλλον του κλάδου, το οποίο χαρακτηρίζεται από προηγμένες τεχνολογίες και ανάπτυξη μέσω της καινοτομίας. Ο βιομηχανικός κλάδος είναι βιώσιμος, “έξυπνος”, ασφαλής και επανέρχεται δυναμικά και η Αμερική αναμένεται να έχει ηγετικό ρόλο στη φάση μετασχηματισμού του κλάδου».