20 χρόνια και ένας Μουσακάς

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Nότος είναι το πρώτο ελληνικό εστιατόριο που βράβευσε ο Γαστρονόμος. Mόνο που δεν βρίσκεται στην Ελλάδα αλλά στις Βρυξέλλες. Ο βραβευμένος σεφ του, ο Μακεδόνας Κωνστανίνος Ερίνκογλου μάς έστειλε την πρόσκλησή του για τα γενέθλια του μαγαζιού του.

 

20 χρόνια και ένας Μουσακάς-1

 

«Δεν είμαστε πάντα 20 χρονών και πρέπει να το γιορτάσουμε». Και όπως πάντα πρωτοτύπησε: το διήμερο της γιορτής στα τραπέζια θα υπάρχουν μεζέδες και ένα κύριο πιάτο ο μουσακάς, που μέχρι τώρα στα 20 χρόνια λειτουργίας του «Νότου» δεν μπήκε ποτέ στο μενού. «Γιατί είναι πιάτο που απαιτεί υπομονή και πάθος μαζί, και του ταιριάζει καλύτερα ένα τραπέζι οικογενειακό ή φιλικό.» Δίπλα στον μουσακά μεζέδες και κρασί, κι όλα αυτά με 20 ευρώ. Ούτε κουζίνα δημιουργού, ούτε γκαλά επισήμων, μια ελληνική παρέα θα μαζευτεί στον Νότο τη Δευτέρα 21 και την Τρίτη 22 Νοεμβρίου από τις 7 και μετά. Δεν έχει σημασία αν θα αποτελείται από Ελληνες, μάλλον όχι, η ελληνική μαγειρική και το κέφι πάντως θα είναι εκεί.

 

Από τον Γαστρονόμο «Χρόνια Πολλά» και δημιουργικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή