ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοδικά κινήθηκαν οι διεθνείς αγορές

REUTERS, BLOOMBERG

Το κέντρο των Αθηνών, η Βουλιαγμένη, το Καβούρι, η Ακρόπολη, το Ιδρυμα Σταύρου Νιάρχου και η Ηρώδου Αττικού θα είναι οι περιοχές απαγόρευσης κυκλοφορίας και απόλυτου ελέγχου σήμερα και αύριο. Από τις 10.00 σήμερα κλειστοί θα είναι οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα, Ευαγγελισμό, Μέγαρο Μουσικής, Ακρόπολη, Συγγρού - Φιξ.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

To βελτιωμένο κλίμα στους κόλπους των επενδυτών για τις προοπτικές ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας, υπό την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ, και τα ευρύτερα οφέλη που θα υπάρξουν επηρέασαν θετικά τους δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων αλλά και το αμερικανικό νόμισμα. Κέρδη εμφάνισαν οι τραπεζικές μετοχές, ενώ υποχώρησαν εκείνες των ενεργειακών ομίλων. Το δολάριο ενισχύθηκε έναντι του ευρώ, το οποίο έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2016. Το πετρέλαιο υποχώρησε σε ναδίρ τριμήνου, ενόψει ακόμα μιας χρονιάς με υπερπροσφορά εμπορεύματος και χαμηλές τιμές, και χωρίς πολλές πιθανότητες για μείωση παραγωγής από τις εντός και εκτός ΟΠΕΚ χώρες. Το αργό Νέας Υόρκης είχε χθες απώλειες 2,6% και έκλεισε στα 42,30 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent στο Λονδίνο είχε υποχωρήσει 2,5% στα 43,65 δολάρια το βαρέλι.

O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με +0,3%, αν και νωρίτερα είχε εξασφαλίσει κέρδη έως και 1,3%. Την προηγούμενη εβδομάδα παρουσίασε την καλύτερη εβδομαδιαία απόδοσή του από τον Ιούλιο, λόγω των προσδοκιών ότι ο νέος Αμερικανός πρόεδρος θα ακολουθήσει φιλικότερη προς τις επιχειρήσεις πολιτική. Χθες στο Λονδίνο ο Ftse 100 έκλεισε με +0,34%, ο Dax στη Φρανκφούρτη με +0,24% και στο Παρίσι ο Cac 40 με +0,43%.
 

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ