Δώδεκα ομάδες θα παλέψουν για την πρόκριση στους «16»

Δώδεκα ομάδες θα παλέψουν για την πρόκριση στους «16»

3' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αρσεναλ, η Παρί Σεν Ζερμέν, η Ντόρτμουντ, η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Μπάγερν Μονάχου έχουν ξεκινήσει τα σχέδιά τους για τη φάση των «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης, δύο στροφές πριν από την ολοκλήρωση του προγράμματος στους ομίλους. Υπάρχουν ακόμη 12 ομάδες οι οποίες φιλοδοξούν να είναι στους «16» μετά το τέλος της 5ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ, που είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη και την Τετάρτη.

Πρόκειται για τις Μπενφίκα, Νάπολι, Μπεσίκτας, Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Σίτι, Μονακό, Μπάγερ Λεβερκούζεν, Ρεάλ Μαδρίτης, Λέστερ, Πόρτο, Σεβίλλη και Γιουβέντους. Από εκεί και πέρα, επτά ομάδες έχουν χάσει κάθε (μαθηματική) ελπίδα για να περάσουν στη νοκ άουτ φάση. Είναι οι Λουντογκόρετς, Βασιλεία, Αϊντχόφεν, Ροστόφ, Μπριζ, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Λέγκια Βαρσοβίας.

Την Τρίτη, η ουραγός του 5ου ομίλου ΤΣΣΚΑ Μόσχας υποδέχεται τη Λεβερκούζεν και η πρωτοπόρος Μονακό την Τότεναμ. Οι «Μονεγάσκοι» προκρίνονται ακόμη και με ισοπαλία, ενώ με νίκη τους και παράλληλη ήττα της Λεβερκούζεν καταλαμβάνουν την πρώτη θέση. Από την άλλη πλευρά, η γερμανική ομάδα προκρίνεται εάν αποφύγει την ήττα και παράλληλη ήττα της Τότεναμ στο Πριγκιπάτο. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας χρειάζεται να πορευθεί στον μονόδρομο της νίκης για να διεκδικήσει την πρόκριση στην τελευταία αγωνιστική, όταν και θα ταξιδέψει στο Λονδίνο για την αναμέτρηση με την Τότεναμ.

Στον 6ο όμιλο, η Ρεάλ παίζει στη Λισσαβώνα με τη Σπόρτινγκ και χρειάζεται τον βαθμό της ισοπαλίας για να προκριθεί. Για να «κλειδώσει» την πρώτη θέση η Ντόρτμουντ θα πρέπει να νικήσει εντός έδρας τη Λέγκια Βαρσοβίας και παράλληλα να μην πάρουν το τρίποντο οι Μαδριλένοι. Το κρίσιμο ματς του 7ου ομίλου γίνεται στην Κοπεγχάγη, ανάμεσα στην ομώνυμη ομάδα και την Πόρτο, η οποία χρειάζεται τους τρεις βαθμούς για να προκριθεί μία στροφή πριν από το «φινάλε» των ομίλων. Η Λέστερ υποδέχεται την ουραγό (και χωρίς βαθμό) Μπριζ και προκρίνεται με ισοπαλία. Ακόμα και η ήττα εξυπηρετεί την ευχάριστη έκπληξη του περυσινού αγγλικού πρωταθλήματος σε περίπτωση κατά την οποία η Κοπεγχάγη δεν νικήσει.

Στον 8ο όμιλο διεξάγεται ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στην πρωτοπόρο με δέκα βαθμούς Σεβίλλη και στη δεύτερη με οκτώ βαθμούς Γιουβέντους. Οι γηπεδούχοι προκρίνονται ακόμη και με ισοπαλία, ενώ η νίκη τους στέλνει στην κλήρωση της νοκ άουτ φάση στο γκρουπ των ισχυρών. Εκεί, όπου θα βρίσκονται οι πρώτοι των οκτώ ομίλων. Στο Ζάγκρεμπ η Ντιναμό που δεν έχει ακόμη βαθμό αντιμετωπίζει τη Λιόν που με ισοπαλία τερματίζει στην 3η θέση και παίρνει μετάταξη στο Europa League. Με νίκη οι Γάλλοι δεν πετυχαίνουν πολλά, ακόμη και αν ηττηθεί η «Μεγάλη Κυρία» στην Ισπανία, αφού το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής (Γιουβέντους – Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Λιόν – Σεβίλλη) δεν αφήνει περιθώρια για να αισιοδοξούν πως θα τερματίσουν στη δεύτερη θέση.

Την Τετάρτη, το πρόγραμμα του 1ου ομίλου περιλαμβάνει τη «σύγκρουση» της Αρσεναλ με την Παρί Σεν Ζερμέν στο Λονδίνο. Οποια ομάδα επικρατήσει, τερματίζει στην κορυφή ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων στην τελευταία αγωνιστική, καθώς το μεταξύ τους ματς στο Παρίσι είχε λήξει ισόπαλο με σκορ 1-1. Ο νικητής της αναμέτρησης της Σόφιας, Λουντογκόρετς – Βασιλεία συνεχίζει τον χειμώνα στο Γιουρόπα Λιγκ. Και εδώ το πρώτο ματς στην Ελβετία είχε λήξει επίσης 1-1.

Ιδιαιτέρως κρίσιμη για την εξέλιξη του 2ου ομίλου είναι η 5η αγωνιστική. Η Μπενφίκα ταξιδεύει στην Πόλη και με νίκη επί της Μπεσίκτας κλείνει θέση στους «16». Σε περίπτωση που επικρατήσει η Νάπολι της Ντιναμό Κιέβου, τότε θα προκριθεί και η ιταλική ομάδα. Βεβαίως, μία νίκη της Μπεσίκτας θα αλλάξει τα δεδομένα. Μάλιστα, οι Τούρκοι θα προκριθούν αν η Νάπολι δεν πάρει το τρίποντο. Διότι στην τελευταία αγωνιστική η Μπενφίκα θα υποδεχθεί την ομάδα του ιταλικού νότου.

Στον 3ο όμιλο η Μπαρτσελόνα θέλει τη νίκη στη Σκωτία στην αναμέτρηση με τη Σέλτικ και παράλληλα θα εύχεται να «σκοντάψει» η Μάντσεστερ Σίτι στο εκτός έδρας ραντεβού με την Γκλάντμπαχ για να τερματίσει στην κορυφή. Από την άλλη πλευρά, η Σίτι προκρίνεται με νίκη στη Γερμανία.

Στον 4ο όμιλο, η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Μπάγερν Μονάχου έχουν προκριθεί και είναι σε εκκρεμότητα μόνο η 1η θέση. Οι Ισπανοί υποδέχονται την Αϊντχόφεν και οι «Βαυαροί» αντιμετωπίζουν εκτός έδρας τη Ροστόφ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή