«Πρόσω ολοταχώς» στο κέντρο η ΝΔ

«Πρόσω ολοταχώς» στο κέντρο η ΝΔ

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αίθουσα του ΕΒΕΑ ξεκίνησε σήμερα μία ακόμα δράση της ΝΔ, στην λογική των θεματικών ενοτήτων πάνω στην οποία εργάζεται έντονα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το επιτελείο του εδώ και αρκετό καιρό.

Εκτός από το -αυτό καθ’ αυτό- ενδιαφέρον της εκδήλωσης με θέμα «Φόρουμ για την κοινωνική πρόνοια» το οποίο οργάνωσε ο Τομέας Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας της ΝΔ, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις και ο κατάλογος με τους ομιλητές και οι πολιτικές παρουσίες.

Το πιο αξιοσημείωτο ίσως ήταν πως ανάμεσα στους καλεσμένους του κεντρώου οικοδεσπότη Β. Οικονόμου, ήταν ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Ένας αμιγώς κεντρώος πολιτικός με έντονες αναφορές στο περσινό «ναι» του δημοψηφίσματος, που τότε μάλιστα κάποιοι ήθελαν να τεθεί επικεφαλής της προσπάθειας.

Αυτό ίσως να μην είχε κάποια ιδιαίτερη αξία ως μεμονωμένο γεγονός, αν μόλις χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε κάνει δημόσιο κάλεσμα προς όλες τις «μεταρρυθμιστικές δυνάμεις» που στέκονται «απέναντι στην καταστροφική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ».

Το γεγονός μάλιστα πως το συγκεκριμένο προσκλητήριο ο πρόεδρος της ΝΔ το έκανε μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Παγουλάτου «Το Νησί που φεύγει», ενός μετριοπαθούς στελέχους με αναφορές στον εκσυγχρονιστικό χώρος δίνει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα.Για την ιστορία στο ίδιο τραπέζι κάθονταν τόσο ο Ευαγγελος Βενιζέλος όσο και ο Σταύρος Θεοδωράκης, που επίσης ανήκουν στον ίδιο ευρύτερο πολιτικό χώρο. 

Οι συγκεκριμένες κινήσεις έρχονται σε ένα χρονικό σημείο, όπου οι ζυμώσεις στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς και του μεταρρυθμιστικού κέντρου είναι πολλές και προφανώς ο κ. Μητσοτάκης με την πολιτική του στάση θέλει να καταστεί σαφές προς πάσα κατεύθυνση πως ο χώρος που πιστεύει στην Ευρώπη και στην αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων, ανεξαρτήτως παλαιών διαχωριστικών γραμμών δεν μπορεί να εκφραστεί καλύτερα από κανέναν άλλον παρά μόνο από την ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης όπως τονίζουν πηγές της Πειραιώς ουδέποτε απομακρύνθηκε από την ιδέα της ευρύτερης συμμαχίας του μεταρρυθμιστικού κέντρου, που έχει ανάγκη η χώρα σε ένα τόσο δύσκολο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο πλαίσιο όπως διαμορφώνεται.

Η τακτική πάντως αυτή που είναι στρατηγική επιλογή δεν είναι μονόπλευρη. Στον πρόσφατο ανασχηματισμό με την τοποθέτηση του κ. Γεωργιάδη και του κ. Βορίδη στους τομείς Άμυνας και Εσωτερικών φάνηκε πως ο κ. Μητσοτάκης ενδιαφέρεται για την αμφίπλευρη ισορροπία και προς τα δεξιά και αυτό κατέστη σαφές και από την σημερινή, μία μέρα μετά το άνοιγμα στο κέντρο, επίσκεψη του στο ΥΕΘΑ.

Η στρατηγική ωστόσο της ανοιχτής πρόσκλησης σε όσους πιστεύουν στον «πατριωτισμό της αλήθειας» είναι μία σαφής πλέον θέση του κ. Μητσοτακη, που στην Πειραιώς θεωρούν πως όσο οδεύουμε προς τις εκλογές θα λειτουργήσει ως «μαγνήτης» πολλαπλασιασμού της εκλογικής δύναμης του κόμματος του.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή