ΕΛΛΑΔΑ

Αποτυπώματα Σεϊσίδη, Σακκά στον Βόλο

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

Σε παλαιότερες φωτογραφίες, αριστερά ο Μάριος Σεϊσίδης και δεξιά ο Κώστας Σακκάς.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Δακτυλικά αποτυπώματα του Μάριου Σεϊσίδη σε αντικείμενα που κατασχέθηκαν το καλοκαίρι του 2015 από το σπίτι του Γρηγόρη Τσιρώνη στον Βόλο, εντόπισε η Αντιτρομοκρατική. Αυτό προέκυψε στο περιθώριο κλήσης σε απολογία του 37χρονου αναρχικού από τον εφέτη ανακριτή Ευτύχη Νικόπουλο στις 10/11. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αποτυπώματα του Σεϊσίδη ανιχνεύτηκαν σε βιβλία και χάρτες που βρέθηκαν στο σπίτι του Γρηγόρη Τσιρώνη και της συντρόφου του στα Ανω Λεχώνια, λίγο έξω από τον Βόλο. Κατόπιν τούτου, ο Νικόπουλος απήγγειλε συμπληρωματική κατηγορία σε βάρος του 37χρονου για ένταξη και συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».

Σύμφωνα με την υπεράσπιση πάντως, στη σχετική δικογραφία δεν υπάρχουν στοιχεία που συνδέουν την «υπόθεση του Βόλου» με τον «Επαναστατικό Αγώνα». Εκτός του Σεϊσίδη, σε συμπληρωματική απολογία κλήθηκε από τον εφέτη ανακριτή και ο Κώστας Σακκάς, καταδικασμένος για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Οπως και στην περίπτωση του Σεϊσίδη, ο κ. Νικόπουλος άσκησε εναντίον του δίωξη για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα», βασιζόμενος στην ανίχνευση δακτυλικού αποτυπώματός του σε νοικιασμένο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ο φυλακισμένος σήμερα αναρχικός - ληστής Γιώργος Πετρακάκος. Το αυτοκίνητο είχε βρεθεί σταθμευμένο κοντά στο διαμέρισμα που διατηρούσε ο Πετρακάκος και η σύντροφός του, στον Βόλο. Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει το αποτύπωμα του Σακκά σε χάρτη της Ελλάδας, ενώ στον χώρο αποσκευών είχαν ακόμα βρεθεί ασύρματοι, φορητοί υπολογιστές και ένα jockey με το σήμα της αστυνομίας. Η υπεράσπιση είχε χαρακτηρίσει το εύρημα «μη ενοχοποιητικό», επικαλούμενη τη φιλική σχέση που διατηρούσε ο Σακκάς με τη σύντροφο του Πετρακάκου.

Οι Σεϊσίδης και Σακκάς συνελήφθησαν τον Αύγουστο από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στη Σπάρτη. Ο Σεϊσίδης ήταν καταζητούμενος για συμμετοχή στους «ληστές με τα μαύρα». Ο Σακκάς είχε εξαφανιστεί το 2014 και ενώ είχε πρωτοδίκως καταδικαστεί σε 16ετή κάθειρξη για τρομοκρατία. Σύμφωνα με την υπεράσπιση, η συμπληρωματική δίωξη των δύο για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» είναι προσχηματική και αποσκοπούσε στη λήψη DNA. Εξάλλου, ο συνήγορος του Σεϊσίδη, Κώστας Παπαδάκης, είχε καταγγείλει τους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής για «βίαιη απόσπαση DNA» από τον εντολέα του, μετά την αποχώρηση του τελευταίου από το γραφείο του εφέτη ανακριτή. Χθες, ο Μάριος Σεϊσίδης ανήρτησε κείμενο ενόψει της δίκης του για συμμετοχή στους «ληστές με τα μαύρα», όπου χαρακτηρίζει την υπόθεση «αστυνομοδικαστική φούσκα». Από την ίδια κατηγορία έχουν απαλλαγεί οι συγκατηγορούμενοί του, Σίμος Σεϊσίδης, Γρηγόρης Τσιρώνης και Γιάννης Δημητράκης.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ