Η Eurobank μεταβίβασε ομολογιακό δάνειο της MIG στη Fortress

Η Eurobank μεταβίβασε ομολογιακό δάνειο της MIG στη Fortress

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ομολογιακό δάνειο έκδοσης της Marfin Investment Group (MIG) με συνολικό ανεξόφλητο κεφάλαιο 150 εκατ. ευρώ, που είχε στην κατοχή της η Eurobank, ανακοίνωσε ότι μεταβίβασε η τράπεζα σε επενδυτικά κεφάλαια που διαχειρίζεται η Fortress Investment Group LLC, έπειτα από διεθνή διαγωνιστική διαδικασία που ολοκληρώθηκε στις 2 Δεκεμβρίου.

Στη διαγωνιστική διαδικασία επικράτησε το αμερικανικό επενδυτικό fund Fortress, που συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων hedge funds στον κόσμο με συνολικά υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 70 δισ. ευρώ και πολυάριθμες συμμετοχές σε επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων εταιρείες αναψυχής, διαχείρισης σιδηροδρόμων κ.ά. Στην Ελλάδα, η Fortress διατηρεί ήδη συμμετοχή στην Attica Συμμετοχών, στην οποία αυξάνει πλέον τη θέση της μέσω της ανάληψης του ομολογιακού δανείου της MIG, που έχει ενέχυρο και μετοχές της Attica Συμμετοχών.

Το ομολογιακό δάνειο που αναχρηματοδοτήθηκε πρόσφατα από τη Eurobank είχε εκδοθεί στο παρελθόν από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με εγγύηση μετοχές εταιρειών της MIG, μεταξύ των οποίων της Attica Συμμετοχών και της Vivartia. Η συμφωνία αναχρηματοδότησης που ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2016 προέβλεπε την επέκταση της περιόδου αποπληρωμής κατά 3 έτη και συγκεκριμένα έως τον Οκτώβριο του 2019. Σε ανακοίνωσή της η MIG επιβεβαίωσε τη μεταβίβαση και όπως διευκρινίζει, η Eurobank θα παραμείνει πληρεξούσιος καταβολών και εκπρόσωπος των ομολογιούχων. Το ομολογιακό δάνειο εξυπηρετείται κανονικά και καθίσταται μετατρέψιμο μόνο εάν και εφόσον δεν αποπληρωθεί. Οπως ανακοίνωσε η Eurobank, η συναλλαγή είναι κεφαλαιακά ουδέτερη για την τράπεζα. Η μεταβίβαση έγινε κοντά στην ονομαστική τιμή στην οποία είχε εκδοθεί το ομολογιακό δάνειο και η συναλλαγή βελτιώνει το ενεργητικό της τράπεζας στο πλαίσιο και της πολιτικής απομόχλευσης και μείωσης της έκθεσης σε δανεισμό που εφαρμόζει η Eurobank. H Morgan Stanley International ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της τράπεζας για τη συναλλαγή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή