Κοιμηθείτε σαν πουλάκι

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διώροφη σουίτα με υπέρδιπλο κρεβάτι, λουτρό με μπανιέρα, σάουνα, τζακούζι, αλλά και πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και καθιστικό.

Και όμως, δεν πρόκειται για το δωμάτιο κάποιου πολυτελούς ξενοδοχείου, αλλά για ένα δεντρόσπιτο λίγο έξω από το Ντόρσετ της Αγγλίας, θρονιασμένο, εννέα μέτρα πάνω από το έδαφος, στα κλαδιά μιας βελανιδιάς.

Το Woodman’s Treehouse σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Brownlie Ernst and Marks για να βρίσκεται σε αρμονική συνύπαρξη με τη φύση γύρω του.

Γι’ αυτό και στηρίζεται πάνω σε στυλοβάτες, χωρίς να αγγίζει τα κλαδιά του δέντρου.

Ολοι οι χώροι του σπιτιού αναπτύσσονται κυκλικά γύρω από μια ξυλόσομπα, η οποία μπορεί να περιστραφεί και να ζεστάνει κάθε χώρο χωριστά.

Μεγάλα παράθυρα, τοποθετημένα περιμετρικά, προσφέρουν απρόσκοπτη θέα στο δάσος, ενώ ένα κομμάτι του δαπέδου, επενδεδυμένο με γυαλί, «βλέπει» στο ρυάκι που κυλάει από κάτω.

Για τους λάτρεις της φύσης οι οποίοι δεν θέλουν να στερηθούν τις ανέσεις, το δεντρόσπιτο αυτό είναι η ιδανική εναλλακτική πρόταση διαμονής.

www.mallinson.co.uk

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή