ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Τέσσερις νεκροί είναι ο απολογισμός της έκρηξης και της ένοπλης σύγκρουσης που σημειώθηκε έξω από δικαστήριο της Σμύρνης το απόγευμα της Πέμπτης.

Εκτός των δύο δραστών, οι οποίοι σκοτώθηκαν από αστυνομικά πυρά, νεκροί είναι επίσης ένας υπάλληλος του δικαστηρίου και ένας αστυνομικός. Οι τραυματίες ανέρχονται σε τουλάχιστον δέκα, κάποιοι εξ αυτών σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κυβερνήτης της Σμύρνης, οι δράστες ήταν οπλισμένοι με καλάσνικοφ και χειροβομβίδες, ενώ η ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία ξεκίνησε πριν την πυροδότηση του παγιδευμένου αυτοκινήτου, όταν άλλο όχημα σταμάτησε μπροστά στο κτίριο. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι οι μέχρι τώρα ενδείξεις παραπέμπουν σε επίθεση του PKK.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Βεϊσί Καϊνάκ δήλωσε ότι με βάση την ποσότητα του οπλισμού που ανακαλύφθηκε στο σημείο, προκύπτει πως σχεδιαζόταν μια μεγαλύτερη ενέργεια. «Βάσει της προετοιμασίας, των όπλων, των βομβών και των πυρομαχικών που κατασχέθηκαν, γίνεται αντιληπτό πως σχεδιαζόταν κάτι μεγαλύτερο», είπε.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ