Σμύρνη: Εκρηξη και ένοπλη σύγκρουση έξω από δικαστήριο – τέσσερις νεκροί (Βίντεο)

Σμύρνη: Εκρηξη και ένοπλη σύγκρουση έξω από δικαστήριο – τέσσερις νεκροί (Βίντεο)

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερις νεκροί είναι ο απολογισμός της έκρηξης και της ένοπλης σύγκρουσης που σημειώθηκε έξω από δικαστήριο της Σμύρνης το απόγευμα της Πέμπτης.

Εκτός των δύο δραστών, οι οποίοι σκοτώθηκαν από αστυνομικά πυρά, νεκροί είναι επίσης ένας υπάλληλος του δικαστηρίου και ένας αστυνομικός. Οι τραυματίες ανέρχονται σε τουλάχιστον δέκα, κάποιοι εξ αυτών σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κυβερνήτης της Σμύρνης, οι δράστες ήταν οπλισμένοι με καλάσνικοφ και χειροβομβίδες, ενώ η ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία ξεκίνησε πριν την πυροδότηση του παγιδευμένου αυτοκινήτου, όταν άλλο όχημα σταμάτησε μπροστά στο κτίριο. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι οι μέχρι τώρα ενδείξεις παραπέμπουν σε επίθεση του PKK.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Βεϊσί Καϊνάκ δήλωσε ότι με βάση την ποσότητα του οπλισμού που ανακαλύφθηκε στο σημείο, προκύπτει πως σχεδιαζόταν μια μεγαλύτερη ενέργεια. «Βάσει της προετοιμασίας, των όπλων, των βομβών και των πυρομαχικών που κατασχέθηκαν, γίνεται αντιληπτό πως σχεδιαζόταν κάτι μεγαλύτερο», είπε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή