Μάζεψε 10.000 ψήφους και φτιάξε το επόμενο σετ της LEGO

Μάζεψε 10.000 ψήφους και φτιάξε το επόμενο σετ της LEGO

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πυραμίδα του Τουταγχαμών, το σπίτι της οικογένειας Ανταμς, ένα επιστημονικό εργαστήριο σε απόρρητη τοποθεσία, ένα ρωμαϊκό φρούριο, μια γειτονιά του βικτωριανού Λονδίνου: όσοι λατρεύουν να περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους χτίζοντας τους κόσμους της φαντασίας τους με πολύχρωμα τουβλάκια δεν χρειάζεται να περιμένουν παθητικά πότε θα κυκλοφορήσει το επόμενο «σετ» της LEGO. Αντιθέτως, έχουν τη δυνατότητα όχι μόνο να ασκήσουν επιρροή στις επιλογές της εταιρείας όσον αφορά τη «θεματολογία» των μελλοντικών μοντέλων, αλλά και να δουν τα παιδικά τους όνειρα να γίνονται πραγματικότητα. Φρέσκες ιδέες για πιθανά καινούργια προϊόντα αναρτώνται καθημερινά στην ιστοσελίδα που έχει δημιουργήσει η LEGΟ ειδικά γι’ αυτόν τον σκοπό. Οι προτάσεις, που καταφέρνουν να συγκεντρώσουν 10.000 υποστηρικτές μέσω ανοικτής διαδικτυακής ψηφοφορίας, εξετάζονται από κριτική επιτροπή για να διερευνηθεί το ενδεχόμενο υλοποίησής τους.

Από την έναρξη του προγράμματος «LEGO Ideas» μέχρι σήμερα, στα καταστήματα έχουν φθάσει αρκετά σετ με την υπογραφή «εθελοντών» σχεδιαστών (οι οποίοι λαμβάνουν, πάντως, ένα ποσοστό επί των πωλήσεων). Ανάμεσά τους, το κίτρινο υποβρύχιο των Beatles, συνοδευόμενο από τις φιγούρες των τεσσάρων μελών του συγκροτήματος, το ρομποτάκι WΑLL-E από την ομώνυμη ταινία, ένα μικροσκοπικό αντίγραφο του «Curiosity», που περιπλανιέται στις κοιλάδες του πλανήτη Αρη εδώ και 1.619 ημέρες, αλλά και τρία είδη πτηνών. Ακόμη, στο προσεχές μέλλον θα ξεκινήσει η παραγωγή της μικρογραφίας του διαστημοπλοίου «Αpollo 11» από 1.179 τουβλάκια. Οι προϋποθέσεις συμμετοχής στο «LEGO Ideas» είναι αρκετά αυστηρές και αφορούν, αφενός, τον τρόπο παρουσίασης και τις τεχνικές προδιαγραφές των πρότζεκτ και, αφετέρου, το περιεχόμενό τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή