Ξαφνικές αλλαγές στην Art Athina

Ξαφνικές αλλαγές στην Art Athina

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ριζικές αλλαγές σηματοδοτεί το 2017 για την Art Athina, καθώς πέντε μήνες πριν από τη διοργάνωση της ελληνικής φουάρ και με πρωτοβουλία του Πανελληνίου Συνδέσμου Αιθουσών Τέχνης (ΠΣΑΤ) αλλάζει η διοργανώτρια εταιρεία της διεθνούς έκθεσης. Στις 4 Ιανουαρίου ο ΠΣΑΤ προχώρησε στη δημοσίευση πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την παραγωγή της φετινής έκθεσης και από τη διαδικασία προέκυψαν δύο υποψήφιες εταιρείες, η HELEXPO A.E. και η «Ε. Χαραλάμπους – Γ. Χρυσοσπάθης & ΣΙΑ Ο.Ε. – Be Best».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ένας από τους κυριότερους παράγοντες δυσαρμονίας μεταξύ του ΠΣΑΤ και της εταιρείας Euromare, που διοργάνωνε την έκθεση από το 2012, ήταν η ασυμφωνία στον τρόπο διαχείρισης του νέου ΕΣΠΑ, ύψους 600.000 ευρώ για τρία χρόνια, για το οποίο ο Σύνδεσμος Αιθουσών ζήτησε επικαιροποίηση των όρων της σύμβασης με τη Euromare. Ωστόσο, η καταγγελία της σύμβασης με τη Euromare προκάλεσε την αντίδραση της εταιρείας, η οποία σε επιστολή που έστειλε στα μέλη του ΠΣΑΤ αναφέρει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, καθώς, όπως επισημαίνει, η σύμβαση έργου μεταξύ των δύο πλευρών έχει ισχύ έως το 2019. «Παράλληλα, ο ΠΣΑΤ προκήρυξε, προτού καν καταγγείλει τη σύμβασή μας, τη διοργάνωση της έκθεσης Art Athina 2017 μέσω διαγωνισμού. Είναι ευνόητο ότι η εταιρεία μας δεν θα αποδεχθεί σε καμία περίπτωση τη μονομερή αυτή ενέργεια», αναφέρεται στην επιστολή.

«Εχει γίνει μια προεργασία οκτώ μηνών και ξαφνικά όλα πάνε πίσω», επισημαίνει ο πρώην διευθυντής της Art Athina και υπεύθυνος έργου για τη Euromare, Αλέξης Κανιάρης. Από την πλευρά του, το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ σε δήλωση που απέστειλε στην «Κ» επισημαίνει πως το περιεχόμενο της επιστολής δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και τονίζει ότι η σύμβαση καταγγέλθηκε στις 30 Δεκεμβρίου και η ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος δημοσιεύτηκε έπειτα από πέντε ημέρες. «Παραδόξως πώς, όμως, η ανυπόγραφη επιστολή ισχυρίζεται το αντίθετο. Η επισήμανση αυτή αποτελεί απάντηση ως προς τη διάδοση υποτιθέμενων ανυπόστατων και κακόβουλων φημών. (…) Σε κάθε περίπτωση, ο ΠΣΑΤ έχει απεριόριστη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη», αναφέρεται στη δήλωση και διαβεβαιώνεται ότι η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί κανονικά στο γήπεδο του Τάε Κβον Ντο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή