Ο πόνος στην προθήκη

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θα φανταζόσασταν ποτέ πως τα ενθύμια μιας ερωτικής σχέσης που ναυάγησε θα μπορούσαν να έχουν θέση στην προθήκη ενός μουσείου;

Δύο καλλιτέχνιδες από την Κροατία φαντάστηκαν αυτό ακριβώς και το 2010 δημιούργησαν στο Ζάγκρεμπ το πρώτο Museum of Broken Relationships –«μουσείο του χωρισμού» θα μπορούσε να το πει κανείς– με εκθέματα διάφορα αντικείμενα τα οποία δωρήθηκαν ανώνυμα από τους ατυχήσαντες ερωτευμένους.

Η ιδέα βρήκε πρόσφορο έδαφος και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και το δεύτερο μουσείο άνοιξε το καλοκαίρι που μας πέρασε στο Λος Αντζελες, προσφέροντας κάθαρση σε χιλιάδες πληγωμένες καρδιές που έσπευσαν να χαρίσουν το δικό τους ενθύμιο μαζί με λίγα λόγια για την ιστορία του.

Κάποια από αυτά είναι πραγματικά συγκλονιστικά, όπως τα εμφυτεύματα μαστού από σιλικόνη που μια γυναίκα αφαίρεσε και χάρισε στο μουσείο, αφού έδωσε τέλος στην τοξική σχέση της με έναν άντρα που πάντα σχολίαζε αρνητικά το σώμα της.

https://brokenships.la

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή