Τέχνη, μπίρα και Οθωνας

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παγκόσμια τάση αποτελεί πλέον η αξιοποίηση διατηρητέων αρχιτεκτονημάτων μέσα από νέες χρήσεις.

Στην περιοχή Neukölln του Βερολίνου, για παράδειγμα, ολοκληρώθηκε πριν από μερικούς μήνες η ανακαίνιση του ιστορικού κτιρίου 5.500 τ.μ. της ζυθοποιίας Kindl, κατασκευής 1930, για να στεγάσει το ομώνυμο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης.

Στον χώρο του παλιού λεβητοστασίου, ύψους 20 μ., εκτίθενται ήδη από το 2014 έργα τέχνης, ενώ το τριώροφο μηχανοστάσιο θα φιλοξενεί εφεξής θεματικές εκθέσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Στο δωμάτιο της ζύμωσης, τέλος, όπου δεσπόζουν έξι πελώριοι χάλκινοι βραστήρες, φιλοξενείται το καφενείο König Otto, δηλαδή «Βασιλιάς Oθωνας», ανοιχτό για τους επισκέπτες του κέντρου αλλά και για το ευρύ κοινό.

Σερβίρει καθημερινά καφέ και τσάι, μεσογειακές χορτοφαγικές νοστιμιές από τα χέρια της κυρίας Πόπης, θείας της Ελληνίδας ιδιοκτήτριας, κρασί από τον ελληνικό και τον ιταλικό αμπελώνα και βέβαια μπίρα, συμπεριλαμβανομένης της κλασικής Berliner Kindl.

www.kindl-berlin.com, http://koening-otto.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή