Στον έβδομο ουρανό

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο πευκοδάσος του χωριού Harads στη Βόρεια Σουηδία, το μοναδικού ντιζάιν Tree Hotel, που λειτουργεί από το 2010, επεκτείνεται συνεχώς, προσθέτοντας όλο και περισσότερα φουτουριστικά δεντρόσπιτα στη συλλογή του.

Το έβδομο κατά σειρά, δημιουργία του διεθνώς αναγνωρισμένου νορβηγικού γραφείου Snøhetta, άνοιξε πριν από μερικές εβδομάδες και διαθέτει δύο δωμάτια, μπάνιο και σαλόνι, καθώς και πελώρια παράθυρα με προσανατολισμό προς τον βορρά, που προσφέρουν ανεμπόδιστη πανοραμική θέα στο δάσος, στον ποταμό Lule και στο Βόρειο Σέλας, όταν αυτό κάνει την εμφάνισή του στον αρκτικό ουρανό.

Το «7ο δωμάτιο», όπως ονομάζεται, μπορεί να φιλοξενήσει έως πέντε επισκέπτες, ενώ το καλοκαίρι οι τολμηροί μπορούν να κοιμηθούν και στην ειδικά διαμορφωμένη βεράντα από δίχτυ, αιωρούμενοι δέκα μέτρα πάνω από το έδαφος.

Εντυπωσιακή, τέλος, είναι και η πραγματικού μεγέθους ασπρόμαυρη φωτογραφία δεντροκορφών που έχει τοποθετηθεί στο κάτω μέρος του δεντρόσπιτου και μοιάζει με αντανάκλαση των γειτονικών συστάδων, ενσωματώνοντας αρμονικά την κατασκευή στον περιβάλλοντα χώρο.

http://treehotel.se

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή