Στην «Ωρα του Πρωθυπουργού» για τη διαπλοκή

Στην «Ωρα του Πρωθυπουργού» για τη διαπλοκή

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ερώτηση του επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκη για το φαινόμενο της διαφθοράς επέλεξε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αλ. Τσίπρας, προκειμένου αύριο Παρασκευή να πάει για πρώτη φορά από τις εκλογές στη Βουλή στο πλαίσιο της λεγόμενης «Ωρας του Πρωθυπουργού». Υπενθυμίζεται ότι, με επίκεντρο το συγκεκριμένο θέμα, έχουν την τελευταία περίοδο ανεβεί κατακόρυφα οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης, με τον πρωθυπουργό προσωπικά και την κυβέρνηση να το επιλέγουν ως αιχμή για μετωπικές επιθέσεις κατά της Ν.Δ. και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υπό τον τίτλο «Η διαφθορά βλάπτει σοβαρά τη δημοκρατία και την οικονομία», ο κ. Θεοδωράκης επικαλείται τα αποτελέσματα της έρευνας της Διεθνούς Διαφάνειας για το 2016 στην Ελλάδα, τα οποία –όπως σημειώνει– «παρά τα μεγάλα λόγια και τις βαριές εξαγγελίες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για την καταπολέμηση της διαφθοράς, είναι απογοητευτικά: ξύνουμε τον πάτο της Ευρώπης στους δείκτες που καταγράφουν τη διαφθορά στη λειτουργία του κράτους», τονίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού. Και προσθέτει πως «στα δύο χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η Ελλάδα κατρακύλησε έντεκα θέσεις στη λίστα της Διεθνούς Διαφάνειας και βρίσκεται σήμερα στην 69η θέση επί συνόλου 168 χωρών». Υπό το πρίσμα αυτό, ο κ. Θεοδωράκης καλεί τον πρωθυπουργό να απαντήσει, μεταξύ άλλων, «γιατί στην Ελλάδα η έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας παίρνει 40 ημέρες και στην Εσθονία τρεις ώρες» και «σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί ώστε να μη γίνονται προσλήψεις, μονιμοποιήσεις και αναθέσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, έξω από τις αρχές της αξιοκρατίας, παρακάμπτοντας το ΑΣΕΠ και ενισχύοντας συνεπώς την αδιαφάνεια». Η συγκεκριμένη είναι η 64η κατά σειρά ερώτηση που έχει, από τις τελευταίες εκλογές έως σήμερα, κατατεθεί με αποδέκτη τον πρωθυπουργό και η πρώτη στην οποία απαντά στο Κοινοβούλιο ο κ. Τσίπρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT