Χωρίς γκολ έμειναν ΑΕΚ και Πλατανιάς

Χωρίς γκολ έμειναν ΑΕΚ και Πλατανιάς

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισόπαλο χωρίς γκολ έληξε το πρώτο παιχνίδι του Πλατανιά με την ΑΕΚ για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο αγώνας ήταν κακός και ο διαιτητής της αναμέτρησης κ. Μπλάνας έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε αυτό το γεγονός, σφυρίζοντας 43 (!) φάουλ (σε πολλές περιπτώσεις περιττά), που διέκοπταν τον ρυθμό του αγώνα. Η ΑΕΚ παρατάχθηκε με 3-5-2 και τον Γιόχανσον για πρώτη φορά στην καριέρα του σε ρόλο κεντρικού αμυντικού και λίμπερο.

Η Ενωση δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα μεσοαμυντικά, καθώς δέχθηκε λίγες φάσεις με κύριους εκφραστές από πλευράς Πλατανιά, τους Μανούσο, Γιακουμάκη και Γιορέντε. Η ΑΕΚ απείλησε σε κάποιες περιπτώσεις με τον Γκάλο, τον Μάνταλο και τον Αραούχο, αλλά το 0-0 μπορεί να χαρακτηριστεί ένα δίκαιο αποτέλεσμα. Στην επίθεση της ΑΕΚ αγωνίστηκαν οι Αραούχο και Μπακασέτας και στον άξονα, Μάνταλος, Αϊντάρεβιτς και Σιμόες, με τους Ντίντακ και Γκάλο σε ρόλους αριστερού και δεξιού full back αντίστοιχα. Το γεγονός πως επί των ημερών του Μανόλο Χιμένεθ δεν έχει παραβιαστεί ακόμη η εστία της ΑΕΚ, μπορεί να χαρακτηριστεί ως η μεγαλύτερη αλλαγή σε σχέση με την περίοδο του Ζοσέ Μοράις. Η ΑΕΚ έχει κρατήσει το «μηδέν» σε 5 συνεχόμενα παιχνίδια, χωρίς μάλιστα να απειλείται ιδιαίτερα το τέρμα της. Μεγάλο κέρδος από τις χειμερινές μεταγραφές, αποδεικνύεται ο Βράνιες που παιχνίδι με το παιχνίδι βελτιώνεται, ενώ και ο Αϊντάρεβιτς έχει βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό.

Σχολιάζοντας τον αγώνα, ο Μανόλο Χιμένεθ έκανε τη… δήλωση της εβδομάδας, λέγοντας ότι «αν δεν βάζαμε τη… φόρμα εργασίας σήμερα, δεν θα παίρναμε αποτέλεσμα», ενώ πρόσθεσε πως «πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε». Ο Πλατανιάς σε ακόμη ένα παιχνίδι έπαιξε αξιοπρεπέστατα, ενώ στη ρεβάνς πηγαίνει για δύο αποτελέσματα (ισοπαλία ή νίκη). Στα θετικά του αγώνα, το γεγονός πως το γήπεδο ήταν γεμάτο με φιλάθλους και των δύο ομάδων χωρίς να σημειωθεί το οποιοδήποτε περιστατικό.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Κοκκάλας, Πριντέτα, Κάργας, Μπανανά, Αποστολόπουλος (89΄ Στανισάβλιεβιτς), Βάντερσον, Μαραγκός, Γιορέντε (80΄ Μενδρινός), Μουνάφο, Μανούσος (67΄ Γιακουμάκης), Σίκνιεβιτς.

ΑΕΚ: Ανέστης, Ντίντακ, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Βράνιες, Γιόχανσον, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς, Αραούχο (90΄ Μεληκιώτης), Μπακασέτας (64΄ Πέκχαρτ) , Μάνταλος (85΄ Γαλανόπουλος).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή