Τσίπρας: «Θέατρο του παραλόγου όσα ζητούν οι δανειστές»

Τσίπρας: «Θέατρο του παραλόγου όσα ζητούν οι δανειστές»

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οσα ζητούν από την Ελλάδα, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, συνιστούν «θέατρο του παραλόγου», αλλά η χώρα δεν είναι «με την πλάτη στον τοίχο».

Αυτή την ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα επισήμανση, στην κρισιμότατη σημερινή συγκυρία, έκανε νωρίτερα σήμερα από του βήματος της Βουλής ο πρωθυπουργός, σε μια προσπάθεια να συνδέσει την μάχη κατά της φοροδιαφυγής που, όπως είπε, δίνει η κυβέρνηση, με την εξασφάλιση οικονομικού υπόβαθρου ικανού ώστε να μην βιώνουμε ασφυκτικές καταστάσεις. Ειδικότερα, κατά την διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκη για τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή, ο κ. Αλ. Τσίπρας είπε σε μια αποστροφή της ομιλίας του:

«Αν έχουμε καταφέρει σήμερα να έχουμε ξεφύγει σε μεγάλο βαθμό από τη ζώνη του πυρός, αν έχουμε καταφέρει να μην είμαστε στη φάκα, αν έχουμε καταφέρει να μην είμαστε με την πλάτη στον τοίχο και ενόψει της κρίσιμης διαπραγμάτευσης, αυτό οφείλεται στο γεγονός -κανείς δεν το περίμενε- ότι κλείσαμε το 2016 με ανάπτυξη, ενώ όλοι περίμεναν ύφεση -και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο- και ενώ μας έβαζαν διαρκώς εμπόδια και πέρσι το εμπόδιο του κόφτη και μάλιστα η Αξιωματική Αντιπολίτευση θεωρούσε ότι σίγουρα θα ενεργοποιηθεί, όχι μόνο δεν ενεργοποιήθηκε ο κόφτης, αλλά ενεργοποιήθηκε ο δότης και δώσαμε και στις συντάξεις. Αυτό σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στο ότι ο στόχος ήταν 0,5% για το πλεόνασμα και ξεπεράσαμε το 2%. Γι’ αυτό για όλους τους σοβαρούς ανθρώπους στην Ευρώπη αυτά τα οποία μας ζητάνε είναι θέατρο του παραλόγου. Και τα λένε αυτοί. Δεν τα λέμε εμείς. Διαβάστε τον γερμανικό Τύπο».

Για να συμπληρώσει:

«Πώς το καταφέραμε αυτό; Το καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό και χάρη στο γεγονός ότι τελείωσε σε αυτόν τον τόπο το μεγάλο φαγοπότι, ότι καταφέραμε και βεβαιώσαμε χρήματα από τη φοροδιαφυγή, από το λαθρεμπόριο, ότι καταφέραμε και είχαμε εισπράξεις».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT