Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• Mε αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του Καρόλου Κουν, το Θέατρο Τέχνης διοργανώνει εκδήλωση με προβολή αρχειακού υλικού από ταινίες του Μίμη Κουγιουμτζή, αναγνώσεις ποιημάτων και παρουσίαση του «Ματωμένου γάμου» του Χατζιδάκι. Στις 6.30 μ.μ. στο «Υπόγειο» (Πεσμαζόγλου 5).

• Διάλεξη της αρχαιολόγου – μουσειολόγου Αλεξάνδρας Σέλελη με θέμα «Ερως και Ψυχή. Μια ιστορία αγάπης, πολλαπλές ιστορίες τέχνης» στις 7 μ.μ. στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής (Κοντόπουλου 13).

• Συναυλία της Χορωδίας του Δήμου Αθηναίων με έργα από τη ρομαντική περίοδο και τη δημοτική ποίηση, υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Μπέρη και με τη συνοδεία του Θάνου Μαργέτη στο πιάνο. Στις 8.30 μ.μ. στον πολυχώρο «Αννα και Μαρία Καλουτά» (Τιμοκρέοντος 6α). Είσοδος ελεύθερη.

• Εγκαίνια ατομικής έκθεσης του Αλέξη Κυριτσόπουλου με τίτλο «Ερως στο παγκάκι», στις 7.30 μ.μ., στην γκαλερί Σκουφά (Σκουφά 4).

• Συναυλία  με άριες και αποσπάσματα από όπερες της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ σε μουσική διεύθυνση Νίκου Βασιλείου, στις 8.30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

• Η Ακαδημία Νέων Σκηνοθετών της νοτιοανατολικής Ευρώπης προσφέρει δωρεάν πρακτικές γνώσεις και επαφές σε σκηνοθέτες που ετοιμάζουν την πρώτη τους μεγάλου μήκους ταινία, μέσω του προγράμματος «First Film First» του Ινστιτούτου Goethe (πληροφορίες στο www.firstfilmsfirts.com).

• Η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας ερμηνεύει κινηματογραφικές μελωδίες αγάπης υπό τη διεύθυνση του Friedemann Riehle και με σολίστ τους Sabina Olijve (τραγούδι), Natalia Lisniak (βιολί) και Marcel Javorcek (πιάνο) στις 9 μ.μ. στο Παλλάς (Βουκουρεστίου 5).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή