Προσφυγή στο ΣτΕ για τις εκλογές στην ΕΟΕ

Προσφυγή στο ΣτΕ για τις εκλογές στην ΕΟΕ

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eκπρόσωποι αθλητικών ομοσπονδιών μεταξύ των οποίων και ο Ισίδωρος Κούβελος ζητούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας να εκδοθεί προσωρινή διάταξη που θα αναστέλλει τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, που αναδείχθηκε πρόεδρος ο Σπ. Καπράλος.

Μεταξύ των 13 που προσέφυγαν είναι πλην του Ισίδωρου Κούβελου και άλλοι γνωστοί αθλητικοί παράγοντες όπως ο Ιωάννης Σγουρός, Γεώργιος Βασιλακόπουλος, Πέτρος Συναδινός και λοιποί.

Όπως αναφέρουν στην αίτηση τους προς το ΣτΕ, υποψήφιοι για το αξίωμα του προέδρου ήταν ο Ισίδωρος Κούβελος και ο Σπύρος Καπράλος και οι αρχαιρεσίες ήταν προγραμματισμένες να διεξαχθούν την 6η Φεβρουαρίου 2017, αλλά λόγω νοσηλείας του κ. Κούβελα σε νοσοκομείο, ελήφθη η απόφαση να αναβληθούν και να οριστεί νέα ημερομηνία. Για το σκοπό αυτό στάλθηκαν ηλεκτρονικά μηνύματα που ανέφεραν ότι οι  αρχαιρεσίες αναβάλλονται.

Όμως, παρ΄ όλα αυτά, 13 από τους 27  εκπροσώπους των Ομοσπονδιών προσήλθαν και διενήργησαν εκλογές, ανέδειξαν πρόεδρο και συγκρότησαν την Ολομέλεια σε σώμα. Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τους 13, συγκροτήθηκε σε σώμα η ΕΟΕ, εκλέχθηκαν οι πρόεδροι των άλλων οργάνων (Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, κ.λπ.) και συγκροτήθηκε σε σώμα και η εκτελεστική επιτροπή.

Οι 13 υποστηρίζουν ότι παραβιάστηκε το καταστατικό της ΕΟΕ, η σύγκλιση της Ολομέλειας είναι παράνομη και οι αποφάσεις της παράνομες και αυθαίρετες. Ακόμη, σημειώνουν ότι κανείς άλλος δεν είχε δικαίωμα να συγκαλέσει την Ολομέλεια εκτός του Χαράλαμπου  Νικολάου, πολύ περισσότερο όταν ορίστηκε άλλος προεδρεύων στη θέση του προκειμένου να διενεργήσει τις εκλογές.

Επίσης, υποστηρίζουν οι 13 ότι παραβιάστηκε ο Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας  και οι καταστατικές αρχές του ΕΟΕ.

Για όλους αυτούς τους λόγους ζητούν να ακυρωθεί η έως τώρα διαδικασία, προκειμένου να συμμετέχουν στις εκλογές όλοι οι εκπρόσωποι του ΕΟΕ και κατά το στάδιο των εκλογών  να τηρηθούν όλοι οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις από το καταστατικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή