Η γκαλερί των προγόνων μας

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το σπήλαιο Lascaux, στην κοιλάδα του ποταμού Vézère στη νοτιοδυτική Γαλλία, είναι ένα από τα πλέον σημαντικά σπήλαια με παλαιολιθικές τοιχογραφίες στον κόσμο.

Ανακαλύφθηκε τυχαία το 1940 και, λόγω της υψηλής αισθητικής και καλλιτεχνικής αξίας του, το έχουν αποκαλέσει «Καπέλα Σιστίνα των τοιχογραφιών».

Το 1963, λόγω της φθοράς που είχε υποστεί από τον μεγάλο αριθμό επισκεπτών που υποδεχόταν καθημερινά, έκλεισε για το κοινό.

Το νορβηγικό αρχιτεκτονικό γραφείο Snøhetta σχεδίασε το International Cave Painting Centre, που φιλοξενεί την εντυπωσιακή ρεπλίκα του: εξειδικευμένοι τεχνίτες δημιούργησαν απόλυτα πιστά αντίγραφα των προϊστορικών έργων τέχνης, ενώ οι νέες τεχνολογίες επέτρεψαν ακόμα και τη μίμηση των συνθηκών εντός της σπηλιάς (θερμοκρασία, υγρασία, φως, ήχοι).

Ετοιμαστείτε, λοιπόν, για μια κυριολεκτικά «πρωτόγονη» εμπειρία, με άλογα, ταύρους, αγελάδες, ελάφια, αιλουροειδή, μια αρκούδα, ακόμα και έναν μονόκερο, να παρελαύνουν από τα τοιχώματα – όλα μοναδικά ντοκουμέντα της δημιουργικότητας των προγόνων του σύγχρονου ανθρώπου.

www.lascaux.fr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή