Πήρε την πρόκριση, έχασε Τσιγκρίνσκι

Πήρε την πρόκριση, έχασε Τσιγκρίνσκι

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πανηγυρική πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος πήρε η ΑΕΚ, επικρατώντας με 3-0 του Πλατανιά στο ΟΑΚΑ. Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Γιόχανσον, ενώ πολύ καλοί ήταν και οι Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος και Αραούχο.

O αγώνας ξεκίνησε με πολύ άσχημο τρόπο για την ΑΕΚ, καθώς ο Τσιγκρίνσκι στην πρώτη φάση της αναμέτρησης υπέστη κάταγμα αριστερής κερκίδας (χέρι) και αντικαταστάθηκε.

Στη συνέχεια, έλαβε χώρα η φάση που συζητήθηκε από τον χθεσινό αγώνα, καθώς στο 12ο λεπτό ο Μάνταλος κέρδισε πέναλτι από τον Μπανανά που απεβλήθη με απευθείας κόκκινη κάρτα. Οι ποδοσφαιριστές της Ενωσης συνεργάστηκαν άψογα μέσα στην περιοχή και ο Μάνταλος βγήκε τετ α τετ και έπεσε στο έδαφος. Ο Μπανανά δεν φάνηκε να βρίσκει τον αρχηγό της ΑΕΚ, που έπεσε εύκολα και το πέναλτι καταλογίστηκε λανθασμένα. Η απόφαση του διαιτητή Σιδηρόπουλου προκάλεσε αντιδράσεις από τον Πλατανιά που εξέδωσε ανακοίνωση, μετά το τέλος του ματς, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Η ΠΑΕ Πλατανιάς Χανίων θέλει να ευχαριστήσει θερμά τον… καλύτερο Ελληνα διαιτητή για την ευκαιρία που έδωσε στην ομάδα μας να διεκδικήσει το μερίδιό της από την αποψινή αναμέτρηση. Αναρωτιόμαστε βέβαια, μετά και την σημερινή του… εξαιρετική διαιτησία πόσα λάθη θα συγχωρεθούν ακόμα».

Ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ στο 13΄. Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, η Ενωση βρήκε και δεύτερο γκολ με υπέροχο τελείωμα του Αραούχο στο 28΄, ύστερα από κάθετη πάσα του Μάνταλου, ενώ είχε ευκαιρίες και για άλλα γκολ με Χριστοδουλόπουλο, Αϊντάρεβιτς και Μάνταλο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ενωση έπαιξε κατά διαστήματα εντυπωσιακό ποδόσφαιρο και βρήκε το 3ο γκολ με τον Γιόχανσον στο 59΄, που ολοκλήρωσε υπέροχα μια άρτια ομαδική προσπάθεια και τελική πάσα από τον Αϊντάρεβιτς. Αξίζει να σημειωθεί πως όλες οι τελικές προσπάθειες της ΑΕΚ ήταν απόρροια ομαδικών συνεργασιών με συμμετοχή πολλών ποδοσφαιριστών. Ο δε Γιόχανσον έγινε ο 20ός (!) διαφορετικός σκόρερ της ΑΕΚ στην αγωνιστική περίοδο που διανύουμε.

Πριν από την έναρξη του αγώνα, βραβεύτηκε από την ΑΕΚ ο προπονητής των Κρητικών, Γιώργος Παράσχος, που συμπλήρωσε πρόσφατα τις 500 συμμετοχές ως πρώτος προπονητής στους πάγκους της πρώτης εθνικής. Στο γήπεδο βρέθηκε και ο ομοσπονδιακός προπονητής Μίχαελ Σκίμπε, ενώ οι φίλοι της ΑΕΚ αποθέωσαν και τον παίκτη του Πλατανιά , Γιώργο Γιακουμάκη, που θα αγωνίζεται στην Ενωση από το καλοκαίρι.

AEK (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Κολοβέτσιος, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι (5΄ Λαμπρόπουλος), Ντίντακ Βίλα, Σιμόες (63΄ Αλμέιδα), Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος (71΄ Μπακασέτας), Αραούχο. ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Κοκκαλάς, Βάντερσον, Καρυπίδης, Μπανανά, Στάθης, Μαραγκός, Μουνάφο (45΄ Κάργας), Στανισάβλιεβιτς, Αποστολόπουλος, Μανούσος (63΄ Γιορέντε), Γιακουμάκης (75΄ Σίγκνιεβιτς).

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή