Πλήγμα με Σεμπά, χάνει Μπεσίκτας, Ατρόμητο

Πλήγμα με Σεμπά, χάνει Μπεσίκτας, Ατρόμητο

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον Βασίλη Βούζα στον πάγκο του θα πορευθεί ο Ολυμπιακός τόσο στον αυριανό πρώτο αγώνα με την Μπεσίκτας στο Καραϊσκάκη (22.05) όσο και στην κυριακάτικη εντός έδρας αναμέτρηση με τον Ατρόμητο (17.15). Παράλληλα, συνεχίζεται στο εξωτερικό η αναζήτηση του διαδόχου του Πάουλο Μπέντο (αποχαιρέτησε με SMS τους παίκτες του…), αλλά ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα αν ο νέος τεχνικός θα αναλάβει άμεσα. Ο Μίτσελ, ο οποίος θα μπορούσε να είναι μία από τις επιλογές για την επόμενη ημέρα, είναι από χθες ο νέος προπονητής της Μάλαγα. Ο Σεμπά χάνει το ματς με την Μπεσίκτας, καθώς ταλαιπωρείται από μυϊκό τραυματισμό και κάνει αγώνα δρόμου προκειμένου να είναι σε θέση να αγωνιστεί στο ντέρμπι της μεθεπόμενης Κυριακής με τον Παναθηναϊκό.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Βρέτζος, ανέλυσε χθες τα οικονομικά στοιχεία της πειραϊκής εταιρείας από την περίοδο 2010-11, οπότε και ο Βαγγέλης Μαρινάκης απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών. Οπως προκύπτει από τα έγγραφα που είναι κατατεθειμένα στην ΕΠΟ και στην UEFA, ο κ. Μαρινάκης έχει βάλει στην ΠΑΕ περισσότερα από 60 εκατομμύρια ευρώ, δίχως να συνυπολογίζονται οι επενδύσεις στο Καραϊσκάκη και στο Αθλητικό Κέντρο στου Ρέντη.

Στην επταετία του κ. Μαρινάκη, η ΠΑΕ Ολυμπιακός εμφανίζει ζημίες τις οποίες καλύπτει προσωπικά ο ίδιος. Μάλιστα, κάλυψε και έλλειμμα 40 εκατομμυρίων ευρώ που εμφάνιζε η εταιρεία όταν την απέκτησε από τον Σωκράτη Κόκκαλη. Αναφορικά με τις πωλήσεις, την τελευταία διετία η ΠΑΕ Ολυμπιακός προχώρησε σε πωλήσεις παικτών ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ το ίδιο διάστημα προέβη σε αγορές ή δανεισμούς ποδοσφαιριστών ύψους 34 εκατομμυρίων ευρώ. Αν συνυπολογιστούν τα έξοδα μεταγραφών (ποσοστά ΕΠΟ και μάνατζερ), η διαφορά την τελευταία διετία είναι μικρότερη από 5 εκατ. ευρώ ανά έτος. Χρήματα τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για να καλύψουν τις ανάγκες της εταιρείας. Επιπλέον, τα έσοδα (τηλεοπτικά, εισιτήρια, χορηγίες) έχουν υποχωρήσει σημαντικά την τελευταία πενταετία. Για παράδειγμα, το 2010 εισέπραττε άνω των 20 εκατ. ευρώ από τις πωλήσεις εισιτηρίων, ενώ σήμερα το ποσό αυτό έχει υποχωρήσει στα 6 εκατ. ευρώ. Τα συνολικά έξοδα της ΠΑΕ ανέρχονται στα 70 εκατ. ευρώ και στο τέλος της περιόδου η ζημία υπολογίζεται να φθάσει τα 10 εκατ. ευρώ, ποσό που θα καλύψει ο βασικός μέτοχός της, ο κ. Μαρινάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή