Γιουρόπα Λιγκ: Ενα λάθος άλλαξε τις ισορροπίες…

Γιουρόπα Λιγκ: Ενα λάθος άλλαξε τις ισορροπίες…

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός δικαιούται να κάνει όνειρα για πρόκριση στους «8» του Γιουρόπα Λιγκ στη ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης στην Κωνσταντινούπολη. Σίγουρα, η ισοπαλία με σκορ 1-1 με την Μπεσίκτας στο χθεσινοβραδινό πρώτο ραντεβού των δύο ομάδων στο Καραϊσκάκη δίνει προβάδισμα στους πρωταθλητές Τουρκίας, όμως η συνολική εικόνα των «Πειραιωτών» και ο έξυπνος τρόπος διαχείρισης του ματς από τον Βασίλη Βούζα αφήνουν ανοικτό ένα μικρό «παράθυρο» πρόκρισης.

Ο υπηρεσιακός τεχνικός είχε στο αρχικό σχήμα τον Εστέμπαν Καμπιάσο, καθώς και δύο ποδοσφαιριστές που ήξερε καλά από τη συνεργασία τους στην ομάδα νέων, τον Παναγιώτη Ρέτσο και τον Γιώργο Μανθάτη. Επίσης για το αριστερό άκρο της άμυνας προτίμησε τον έμπειρο από ευρωπαϊκές αναμετρήσεις Αλί Σισοκό αντί του Ντε Λα Μπέγια. Στις υπόλοιπες θέσεις οι επιλογές του ήταν αναμενόμενες.

Ο Λεάλι κάθισε κάτω από τα δοκάρια έχοντας μπροστά του στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Φιγκέιρας, Μποτία, Ρέτσο και Σισοκό. Καμπιάσο και Ρομαό ήταν τα δύο αμυντικά χαφ με τους Ελιουνούσι και Μανθάτη να ξεκινούν αριστερά και δεξιά αντίστοιχα στη μεσαία γραμμή, αλλάζοντας συχνά αμοιβαία πλευρά. Ο Φορτούνης ήταν σε επιτελικό ρόλο πίσω από τον Ανσαριφάρντ.

Οπως ο Ολυμπιακός, έτσι και η Μπεσίκτας του Γκιουνές παρατάχθηκε με σύστημα 4-2-3-1. Ο Φάμπρι ήταν κάτω από την εστία, ο Γκιονούλ στο δεξί και ο Αντριάνο στο αριστερό άκρο της άμυνας, με τους Τόσιτς, Μαρτσέλο σε ρόλο στόπερ. Οι δύο αμυντικοί μέσοι ήταν οι Χάτσινσον και Αρσλάν. Στα «φτερά» χρησιμοποιήθηκαν οι έμπειροι και επικίνδυνοι Κουαρέσμα και Μπάμπελ, με τον Ταλίσκα να έχει ελεύθερο ρόλο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Αμπουμπακάρ.

Με τη σέντρα και με την ώθηση που έδιναν οι θεατές οι οποίοι γέμισαν στο Καραϊσκάκη, δημιουργώντας ιδιαιτέρως θερμή ατμόσφαιρα, οι παίκτες του Βούζα προσπάθησαν να απειλήσουν με την ταχύτητα και τις εμπνεύσεις των Ελιουνούσι, Ανσαριφάρντ, Μανθάτη και Φορτούνη, υπό τις «οδηγίες» του Καμπιάσο. Ο έμπειρος Αργεντινός στην επιστροφή του στην ενδεκάδα βοηθούσε. Μάλιστα, ήταν ο άνθρωπος ο οποίος άνοιξε το σκορ με κεφαλιά στο 36΄ ύστερα από εξαιρετική ενέργεια και ασίστ του Καρίμ Ανσαριφάρντ. Μετά τους πανηγυρισμούς, οι οπαδοί του Ολυμπιακού αποδοκίμασαν έντονα τον πρώην τεχνικό Πάουλο Μπέντο. Προφανώς θυμήθηκαν πως ο Καμπιάσο είχε παροπλιστεί από τον Πορτογάλο προπονητή.

Παράλληλα, οι γραμμές των πρωταθλητών Ελλάδας ήταν πολύ κοντά και περίμεναν την Μπεσίκτας κάτω από τη σέντρα στην εκδήλωση των επιθέσεών της. Στρατηγική η οποία στο πρώτο ημίχρονο αποδείχθηκε άκρως αποτελεσματική, αφού η εστία του Λεάλι δεν απειλήθηκε ουσιαστικά.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να έχει ευκαιρία με κεφαλιά του Μποτία στο 52΄ για να πετύχει δεύτερο γκολ. Ομως, στο επόμενο λεπτό μια λανθασμένη επιλογή του Λεάλι με τα πόδια ουσιαστικά έβγαλε ασίστ στον Αμπουμπακάρ, που με σουτ έκανε το 1-1. Από ‘κει και έπειτα το παιχνίδι «άνοιξε» με την εστία των «ερυθρόλευκων» να απειλείται.

Εν συνεχεία ο Βούζας προχώρησε σε μία αναγκαστική αλλαγή (Ντα Κόστα αντί Μποτία), ενώ έβαλε και ξεκούραστα «πνευμόνια» στη μεσαία γραμμή, τον Μάρτινς στη θέση του Καμπιάσο (αποθεώθηκε κατά την αποχώρησή του) και τον Μάριν στον ρόλο του Φορτούνη, δίχως να αλλάξουν τα δεδομένα της αναμέτρησης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Λεάλι, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Μποτία (64΄ Ντα Κόστα), Σισοκό, Καμπιάσο (70’ Μάρτινς), Ρομαό, Ελιουνούσι, Φορτούνης (73΄ Μάριν), Μανθάτης, Ανσαριφάρντ.

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ: Φάμπρι, Αντριάνο, Τόσιτς, Κουαρέσμα, Αμπουμπακάρ (82΄ Τοσούν), Χάτσινσον, Αρσλάν (46΄ Οζιακούπ), Μαρτσέλο, Μπάμπελ, Γκιονούλ, Ταλίσκα (92΄ Ινλερ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή