Ευρωπαίοι ηγέτες και αξιωματούχοι υπέρ Μακρόν

Ευρωπαίοι ηγέτες και αξιωματούχοι υπέρ Μακρόν

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη στήριξη τους στον Εμμανουέλ Μακρόν εξέφρασαν κορυφαίοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εν μέσω της καταμέτρησης των ψήφων του α΄ γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών. 

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ανέφερε ότι είναι «ευχαριστημένος» με την είσοδο του κεντρώου πολιτικού στον β΄ γύρο των προεδρικών εκλογών, ο οποίος θα διεξαχθεί σε δύο εβδομάδες, τονίζοντας πως είναι «ο μόνος φιλοευρωπαίος υποψήφιος» αυτής της εκλογικής αναμέτρησης. 

Ομοίως, ο Δανός πρωθυπουργός Λαρς Λόκε Ράσμουσεν συνεχάρη τον Μακρόν με κοινοποίηση του στο Twitter, σημειώνοντας πως «η Ευρώπη έχει ανάγκη από μία ανοιχτόμυαλη και μεταρρυθμιστική Γαλλία». 

Αντίστοιχη ήταν και η τοποθέτηση του εκπροσώπου του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια στον Μακρόν και του ευχήθηκε καλή τύχη για τον επαναληπτικό γύρο στις 7 Μαΐου. 

«Ο Γιούνκερ συνεχάρη τον Εμμανουέλ Μακρόν για τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου και του ευχήθηκε τα καλύτερα για τον επόμενο γύρο», ανέφερε συγκεκριμένα η κοινοποίηση του Μαργαρίτη Σχοινά στο Twitter.  

Επιπλέον, τη στήριξη τους στο πρόσωπο του κεντρώου υποψηφίου ανακοίνωσαν και ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ, καθώς και ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Μεγάλης Βρετανίας και υποστηρικτής της παραμονής της χώρας στην ΕΕ, Τζορτζ Όσμπορν. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή