Δίκη Siemens: Τι κατέθεσε o πρώην πρόεδρος του ΟΤΕ, Π. Βουρλούμης

Δίκη Siemens: Τι κατέθεσε o πρώην πρόεδρος του ΟΤΕ, Π. Βουρλούμης

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την κατάθεση του Παναγιώτη Βουρλούμη, πρώην προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ ξεκίνησε επί της ουσίας η δίκη για τα μαύρα ταμεία της Siemens.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας, οι εξήντα  και πλέον κατηγορούμενοι, δια των συνηγόρων υπεράσπισης τους, αρνήθηκαν τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν για παθητική και ενεργητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, ο κ. Βουρλούμης κατέθεσε στο Δικαστήριο ότι πληροφορήθηκε για τις αποκαλύψεις  ότι η Siemens χρημάτιζε στελέχη του ΟΤΕ, όταν ανέλαβε τη διοίκηση του Ομίλου  και πρόσθεσε  ότι «πήγαμε με δικηγόρο του ΟΤΕ στη Γερμανία και ζητήσαμε με εξώδικο να μας αποκαλύψει τα ονόματα η Siemens. Τέλη του 2006. Οι Γερμανοί δεν μας απαντούσαν, καταλήξαμε ότι εκτός από την αποκάλυψη των ονομάτων, είχαμε πιθανότητες να κερδίσουμε δικαστικά στη Γερμανία καθώς εκεί ζημιά θεωρείται το ποσό που έχει δοθεί. Τώρα αρχίζουν να δικάζονται αυτά που είχαμε καταθέσει τότε στη Γερμανία από ότι έχω μάθει».

Πρόεδρος: Οι δωροδοκίες αφορούσαν συγκεκριμένες συμβάσεις;

Μάρτυρας:  Αυτό δεν το γνώριζα τότε. Γνώριζα μόνο οτι ο κατηγορούμενος είχε πει πως δωροδοκούσαν υπαλλήλους του ΟΤΕ, μάλιστα είχε πει 50 με 75.

Εν συνέχεια ο μάρτυρας αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη σύμβαση για την προμήθεια ψηφιακών κέντρων του ΟΤΕ με προμηθεύτρια εταιρία τη Siemens τονίζοντας μάλιστα ότι υπογράφηκε τον Δεκέμβριο του 1997 «διότι υπήρχε νόμος για απευθείας ανάθεση»

Ο Παναγιώτης Βουρλούμης δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα περιστατικά δωροδοκίας και πρόσωπα που ενδεχομένως έλαβαν χρήματα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως είχε…σοβαρότερα θέματα να ασχοληθεί εκείνη την περίοδο και είχε αναθέσει το ζήτημα στη νομική υπηρεσία του ΟΤΕ.

Εισαγγελέας:  Θεωρείτε ότι στελέχη του ΟΤΕ δωροδοκήθηκαν;  Υπήρχε διαφθορά και δωροδοκία στον ΟΤΕ; 

Μάρτυρας: Δυνητικά θα μπορούσαν να έχουν δωροδοκηθεί, έχει αποδειχθεί ότι έχουν δοθεί κάποια χρήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή