Αβραμόπουλος: Αμεσα μέτρα κατά κρατών που συνεχίζουν να μην δέχονται πρόσφυγες

Αβραμόπουλος: Αμεσα μέτρα κατά κρατών που συνεχίζουν να μην δέχονται πρόσφυγες

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θα ξεκινήσει άμεσα η λήψη μέτρων για τα κράτη –  μέλη που συνεχίζουν να μην δέχονται πρόσφυγες μέσω του συστήματος μετεγκατάστασης ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης στις Βρυξέλλες ο Επίτροπος Μεταναστευτικής πολιτικής Δημητρης Αβραμόπουλος, μιλώντας προς δημοσιογράφους από όλα τα κράτη μέλη σε ειδική διοργάνωση για το μεταναστευτικό – πρσφυγικό. 

Οσον αφορά μάλιστα στη στάση της Ουγγαρίας, τόνισε «θα περιμέναμε περισσότερα από την Ουγγαρία. Δεν είναι κάτι που με κάνει χαρούμενο», ωστόσο «ως Επίτροπος είμαι υποχρεωμένος να υπερασπίζομαι τις Ευρωπαϊκές συνθήκες». 

Ο κ. Αβραμόπουλος επανέλαβε ότι η μεταναστευτική κρίση θέτει σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα περισσότερο από ότι η οικονομική κρίση και γι αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί. «Το θέμα δεν είναι πως θα σταματήσουμε τη μετανάστευση αλλά πως θα τη διαχειριστούμε»

Οσον αφορα στη μεταρρύθμιση του κανονισμού του Δουβλίνου που βρίσκεται σε εξέλιξη ο Επίτροπος τόνισε είναι απαραίτητο η Ευρώπη να δημιουργήσει ένα ενιαίο ισχυρό σύστημα Ασύλου που θα μειώσει τα κίνητρα για εσωτερική μετακίνηση των προσφύγων στην Ε.Ε. αλλά και τα κίνητρα κατάχρησης από τους αιτούντες άσυλο. 

«Οι Εθνικές κατακερματισμένες λύσεις δεν λειτουργούν Χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη για να παρέχουμε προστασία στους πόλίτες μας και στους πρόσφυγες», τόνισε. Το νέο Δουβλίνο θα έχει σαφείς και δεσμευτικούς κανόνες για όλους, ξεκαθάρισε «έτσι ώστε να υπάρχει ένας μηχανισμός αλληλεγγύης που θα εγγυάται ότι κάθε κράτος μέλος δεν θα είναι μόνο του». 

Ο Επίτροπος τόνισε ότι η Ελλάδα καθυστέρησε την εποχή που αυξήθηκαν υπερβολικά οι ροές ωστόσο προσέθεσε ότι τώρα ελέγχει την κατάσταση εντελώς και όλοι δακτυλοσκοπούνται.  

Αναφερόμενος στην κοινή δήλωση Ε.Ε.- Τουρκίας μίλησε για επιτυχημένη εφαρμογή. «Φαίνεται από τα νούμερα των αφίξεων που έχουν πέσει στα πενήντα άτομα κατά μέσον όρο την ημέρα. Πρέπει να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να συνεχίσει να λειτουργεί», ανέφερε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή