Προκρίθηκε στον β΄ γύρο η Σάκκαρη

Προκρίθηκε στον β΄ γύρο η Σάκκαρη

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για δεύτερη χρονιά στη σειρά η Μαρία Σάκκαρη προκρίνεται στον β΄ γύρο του Γουίμπλεντον που άρχισε χθες. Παίζοντας τένις υψηλότατου επιπέδου, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια που βρίσκεται στην 101η θέση της παγκόσμιας κατάταξης απέκλεισε το Νο 39 στον κόσμο, την Τσέχα, Κατερίνα Σινιάκοβα, επικρατώντας με 2-0 σετ (6-3, 6-4). Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η 21ετών τενίστρια νίκησε για τέταρτη φορά στην καριέρα της αντίπαλο που βρίσκεται στις πρώτες πενήντα θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης.

Και στον δεύτερο γύρο θα αντιμετωπίσει μία Τσέχα, την Κριστίνα Πλίσκοβα η οποία βρίσκεται στην 44η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Χθες, απέκλεισε την έμπειρη Ιταλίδα, Ρομπέρτα Βίντσι, νούμερο 33 στον κόσμο, την οποία νίκησε με 7-6, 6-2. Αύριο, η Σάκκαρη θα αναζητήσει τη νίκη που θα τη φέρει για πρώτη φορά στην καριέρα της στον 3ο γύρο του Γουίμπλεντον. Στις αρχές της χρονιάς προχώρησε έως τον 3ο γύρο του Αυστραλιανού όπεν, ενώ στο Ρολάν Γκαρός ηττήθηκε στον 1ο γύρο.

Πέρυσι, χρειάστηκε να αγωνιστεί στα προκριματικά, όπου πέτυχε τρεις νίκες για να προκριθεί στο κυρίως ταμπλό. Εκεί, στον 1ο γύρο νίκησε την Κινέζα Ζενγκ με 6-3, 6-2. Ωστόσο, στη συνέχεια αντιμετώπισε την κάτοχο πέντε τίτλων στο Γουίμπλεντον, την έμπειρη Αμερικανίδα Βίνους Γουίλιαμς. Παίζοντας κατά διαστήματα εκπληκτικό τένις, η Ελληνίδα τενίστρια «λύγισε» στο τρίτο σετ, με 7-5, 4-6, 6-3. Στη συνέχεια της περυσινής διοργάνωσης, η Βίνους Γουίλιαμς προχώρησε έως τον ημιτελικό γύρο. Και σήμερα υπάρχει ελληνική εκπροσώπηση στο Γουίμπλεντον. Ο 18χρονος Στέφανος Τσιτσιπάς που είναι στην 192η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, αγωνίζεται για πρώτη φορά στην καριέρα του στο κυρίως ταμπλό των ανδρών (προερχόμενος από τα προκριματικά όπου πέτυχε τρεις νίκες), με αντίπαλο τον Σέρβο Ντούσαν Λάγιοβιτς (Νο 79 στον κόσμο). Θα πρέπει να σημειωθεί πως το ελληνικό τένις έχει έπειτα από 14 χρόνια εκπροσώπηση τόσο στο ταμπλό των ανδρών όσο και των γυναικών. Θα πρέπει να γυρίσουμε στο καλοκαίρι του 2003 για να βρούμε διπλή εκπροσώπηση της Ελλάδας στο κορυφαίο τουρνουά τένις στον κόσμο. Τότε, ο Κωνσταντίνος Οικονομίδης ηττήθηκε στον πρώτο γύρο από τον Γάλλο Νικολά Εσκιουντέ με 7-6, 6-4, 7-6. Η Λένα Δανιηλίδου που ήταν νούμερο 14 του ταμπλό, απέκλεισε στον 1ο γύρο την Γέλενα Κόστανιτς από την Κροατία, επικρατώντας με 6-2, 6-2. Αλλά στον 2ο γύρο έχασε από την έμπειρη Γαλλίδα Μάρι Πιρς με 6-4, 6-1.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή