ΚΟΣΜΟΣ

Μεζιέρ: Η Ρωσία θα επιδιώξει την εμπλοκή της στις γερμανικές εκλογές

REUTERS

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Την εκτίμηση ότι η Ρωσία θα επιδιώξει να εμπλακεί στις γερμανικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, εξέφρασε την Τρίτη ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ, ενώ προσέθεσε ότι τα δεδομένα που εκλάπησαν το 2015 κατά την κυβερνοεπίθεση της γερμανικής Βουλής ενδέχεται να διαρρεύσουν εντός των προσεχών εβδομάδων.

Ο Χανς-Γκέοργκ Μάασεν, αρχηγός της γερμανικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας αντικατασκοπείας, δήλωσε στην ίδια συνέντευξη Τύπου ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πως η Ρωσία θα υποστηρίξει κάποιο συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα.

«Μεγάλος όγκος δεδομένων εκλάπη κατά τη διάρκεια της κυβερνοεπίθεσης που δέχτηκε το γερμανικό Κοινοβούλιο, το 2015», είπε ο Μεζιέρ και πρόσθεσε: «Αναμένουμε ότι κάποιες από αυτές τις πληροφορίες θα διαρρεύσουν εντός των προσεχών εβδομάδων».

Σύμφωνα κ. Μάασεν η γερμανική υπηρεσία αντικατασκοπείας δεν διαθέτει αξιόπιστα στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η Ρωσία βρίσκεται πίσω από την κυβερνοεπίθεση που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα κατά της Ουκρανίας και εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο.

Υπενθυμίζεται ότι η Ουκρανία κατηγόρησε τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας για την επίθεση, η οποία είχε ως στόχο την καταστροφή σημαντικών δεδομένων και την εξάπλωση πανικού.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ