Βεβαιότητα στις Βρυξέλλες για έγκριση της εκταμίευσης την Παρασκευή

Βεβαιότητα στις Βρυξέλλες για έγκριση της εκταμίευσης την Παρασκευή

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Τη σιγουριά του ότι αύριο, Παρασκευή, θα δοθεί το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, εξέφρασε σήμερα ανώτατος Ευρωπαίος αξιωματούχος, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες πριν το Eurogroup της Δευτέρας. 

«Είμαι σίγουρος ότι στην αυριανή τηλεδιάσκεψη του διοικητικού συμβουλίου ESM, τα θέματα που ήταν ανοιχτά θα κριθούν ολοκληρωμένα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως πρόκειται για «μικρά θέματα που μπορούν να κλείσουν εύκολα». 

Μπορεί μετά το «πράσινο φως» του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης η δόση ύψους 7,7 δισ να χρειάζεται για τεχνικούς λόγους μόλις μια με δύο μέρες για να φτάσει στα ελληνικά ταμεία, όμως σύμφωνα με έγγραφο που δημοσίευσε ο ESM χθες η ακριβής ημερομηνία εκταμίευσης αφήνεται ανοιχτή καθώς το έγγραφο, όπως τονίζεται, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν από τις 31 Ιουλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή