Ταξίδι στα νησιά με οδηγό τη μουσική

Ταξίδι στα νησιά με οδηγό τη μουσική

3' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν οι μέρες των διακοπών πλησιάζουν κι ακόμα δυσκολεύεστε να επιλέξετε προορισμό, μια «εύκολη» λύση της τελευταίας στιγμής είναι να αφήσετε να σας παρασύρει η μουσική (και ο χορός): από την Υδρα ώς την Κεφαλονιά, ήδη καθιερωμένα ή ολοκαίνουργια φεστιβάλ επιδιώκουν να δώσουν το καθένα το δικό του, ιδιαίτερο στίγμα με αξιόλογες εκδηλώσεις για όλα τα γούστα. Πρώτος σταθμός η πόλη της Κέρκυρας, όπου από την ερχόμενη Δευτέρα και μέχρι τις 5 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί το 8ο διεθνές φεστιβάλ σύγχρονου χορού «Ενα μικρό βήμα», μια διοργάνωση της ομάδας Ελεύθερη Πτώση. Χορευτές και χορογράφοι από όλη την Ευρώπη «καταλαμβάνουν» πλατείες, δρόμους και κτίρια αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος, αναδεικνύοντας τον δημόσιο χώρο ως ιδανικό τόπο έκφρασης της καλλιτεχνικής δημιουργίας (www.enamikrovima.eu). Ακολουθεί, από τις 27 έως τις 29 Ιουλίου, το 2ο Anemi Festival στη Φολέγανδρο με καλεσμένους τους Minor Project, Κωστή Μαραβέγια και το νεοϋορκέζικο τρίο του βιμπραφωνίστα και συνθέτη Χρήστου Ραφαηλίδη. Το παράλληλο πρόγραμμα περιλαμβάνει οργανωμένες περιηγήσεις στα μονοπάτια και τις σπηλιές του νησιού με αφετηρία το ξενοδοχείο Anemi (facebook.com/anemijazzfestival).

Σαρωνικός

Από την 1η έως τις 9 Αυγούστου, οι λάτρεις της κλασικής μουσικής θα έχουν ακόμα έναν λόγο για να επισκεφθούν τις Σπέτσες, την Υδρα, τον Πόρο, τον Γαλατά, τα Μέθανα και τα Κύθηρα, όπου φιλοξενούνται οι συναυλίες του 7ου Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού. Το φημισμένο Leonardi Ensemble, που είναι υπεύθυνο για τη διοργάνωση του φεστιβάλ, επιστρέφει στην Ελλάδα για να συμπράξει με διεθνούς φήμης μουσικούς, όπως η Καναδοαμερικανή βιολονίστρια Μaia Cabeza, ο Μanuel Hofer, κορυφαίος στις βιόλες στην Ορχήστρα Δωματίου της Στουτγκάρδης, και η Φινλανδή βιολονίστρια Sini Simonen, μέλος του Esbjerg Ensemble και του Castalian String Quartet. Το πλήρες πακέτο του φεστιβάλ παρέχει πρόσβαση και στις επτά εκδηλώσεις της διοργάνωσης, μαζί με μία ιδανική ευκαιρία για κρουαζιέρες στον Σαρωνικό (www.saronicfestival.com). Αμέσως μετά, οι μουσικόφιλοι μπορούν να επιβιβαστούν στο πλοίο για τη Σύρο, όπου λαμβάνει χώρα το 3o Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων σε καλλιτεχνική διεύθυνση Γιάννου Μαργαζιώτη με τη συμμετοχή καλλιτεχνών από τη Νορβηγία, τη Σουηδία, την Τουρκία και την Ελλάδα (www.festivalcyclades.com, προπώληση στο www.ticketservices.gr).

Σάμη

Στα ερείπια του εγκαταλελειμμένου χωριού των Παλιών Βλαχάτων, σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από το λιμάνι της Σάμης, πραγματοποιείται για πέμπτη χρονιά το Saristra Festival στις 4, 5 και 6 Αυγούστου. Στους προσκεκλημένους συγκαταλέγονται ο σημαντικός εκπρόσωπος της βρετανικής ηλεκτρονικής σκηνής Pye Corner Audio (Martin Jenkins), ο Κωνσταντίνος Βήτα, ο οποίος επιστρέφει στην Κεφαλονιά 22 χρόνια μετά την πολυσυζητημένη συναυλία των Στέρεο Νόβα στον Μακρύ Γυαλό, οι Νightstalker, οι Acid Baby Jesus, ο συνθέτης και πολυοργανίστας Theodore, η οπτικοακουστική κολεκτίβα drog_a_tek, οι ψυχεδελικοί A Victim of Society και πολλοί άλλοι. Η είσοδος σε όλα τα λάιβ είναι δωρεάν (www.saristrafestival.gr).

Μόλυβος

Τρία χρόνια παρουσίας συμπληρώνει φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου, που ήδη έχει καταφέρει να κερδίσει ένα αφοσιωμένο κοινό εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων. Με κεντρική θεματική την «Κάθαρση – Η Ιαματική δύναμη της μουσικής», αναγνωρισμένα σύνολα και σολίστ θα επιχειρήσουν να «θεραπεύσουν» τους θεατές από τις 16 έως τις 19 Αυγούστου, ενώ το πρόγραμμα συμπληρώνει μια σειρά προ-φεστιβαλικών δράσεων σε διάφορα σημεία της Λέσβου, αρχίζοντας από τις 9 του μήνα. Ξεχωρίζουν τα ονόματα της Γερμανίδας σοπράνο Μάρλις Πέτερσεν, που πρόσφατα ερμήνευσε τη Λούλου στη Mητροπολιτική Οπερα της Νέας Υόρκης, του Ρώσου βιολονίστα Κίριλ Τρούσοφ και της υποψήφιας για Γκράμι Αμερικανίδας Κάρολαϊν Γκούλντινγκ (ww.molyvosfestival.com, προπώληση στο www.ticketservices.gr).

Υδρα

Τέλος, μια εναλλακτική πρόταση συνιστά το νεοσύστατο Hydra World Music Festival, που σηκώνει αυλαία στις 25 Αυγούστου και φιλοδοξεί να αποτελέσει θεσμό. Στον πολυπολιτισμικό κατάλογο προσκεκλημένων συμπεριλαμβάνονται ο Kilema (Duo) από τη Μαδαγασκάρη, ο μουσικός και παραγωγός Argenis Brito από τη Βενεζουέλα, η Αιγύπτια τραγουδίστρια, συνθέτρια και ακορντεονίστα Youssra El Hawary, η Βρετανίδα ερμηνεύτρια παραδοσιακών τραγουδιών Brooke Sharkey, οι Γερμανοί DJ’s Michael Ruetten και Habibi Funk κ.α. (www.hydraworldmusic.com).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή