Η αναπάντεχη «καταγγελία» του νέου διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ

Η αναπάντεχη «καταγγελία» του νέου διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια αναπάντεχη «καταγγελία», επί της οποίας πάντως δεν έγινε καμία συζήτηση, κατεγράφη χθες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, αναφορικά με τη λειτουργία της σημερινής ΕΡΤ: ο προταθείς από την κυβέρνηση νέος Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ ΑΕ Β. Κωστόπουλος, παρερμηνεύοντας προφανώς ερώτηση βουλευτή του ΚΚΕ, έκανε λόγο για δημοσιογράφους του κρατικού καναλιού που λειτουργούν ως εκπρόσωποι κομμάτων.

Με αφορμή παρατηρήσεις του κ. Ι. Γκιόκα (ΚΚΕ) ότι υπάρχει τουλάχιστον αρνητική έναντι του κόμματός του στάση εκ μέρους του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα, φέροντας μεταξύ άλλων ως παράδειγμα το γεγονός ότι δεν υπήρξε ούτε καν διαπιστευμένος δημοσιογράφος για την κάλυψη του ρεπορτάζ του Κομμουνιστικού Κόμματος, ο κ. Κωστόπουλος μίλησε για περιπτώσεις δημοσιογράφων της ΕΡΤ που μιλάνε ως διαπιστευμένοι-εργαζόμενοι σε γραφεία Τύπου κομμάτων – ένα φαινόμενο το οποίο, όπως είπε, τον στενοχωρεί και μπορεί να προκαλέσει αναταράξεις στις σχέσεις του με τους λειτουργούς του Τύπου και την ΕΣΗΕΑ. Ούτε ο ίδιος μίλησε αναλυτικότερα για τις εκτιμήσεις του αυτές, ούτε όμως και ρωτήθηκε από τα μέλη της Επιτροπής για ένα ζήτημα με ιδιαίτερη σημασία όπως αυτό της λειτουργίας των δημοσιογράφων σε ένα κρατικό κανάλι.

Νωρίτερα, στη συνεδρίαση σημειώθηκε ένταση και αντιπαραθέσεις με επίκεντρο το ζήτημα της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών με τους κ. Ν. Παππά, Ι.Τραγάκη και Ευ. Βενιζέλο να διασταυρώνουν τα ξίφη τους, και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να παρεμβαίνουν με επιθετική κριτική προς τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρέθηκε η απόφαση του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα κεντρικών ρυθμίσεων του λεγόμενου νόμου Παππά, καθώς επίσης και το ποιός πρέπει να είναι ο αριθμός των αδειών που πρέπει να δοθούν σε κανάλια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή