Δεύτερος κύκλος με ίδια γραμμή εκκίνησης για Φέτελ και Χάμιλτον

Δεύτερος κύκλος με ίδια γραμμή εκκίνησης για Φέτελ και Χάμιλτον

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το… σκορ σχεδόν ισόπαλο, Σεμπάστιαν Φέτελ και Λιούις Χάμιλτον ξεκινούν πλέον το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα τους, από το Ουγγαρόρινγκ. Το γκραν πρι της Ουγγαρίας ανοίγει ουσιαστικά τον δεύτερο κύκλο της φετινής σεζόν της F1, η οποία μπαίνει σε μια μεγάλη τελική ευθεία. Ο Γερμανός πιλότος της Φεράρι προηγείται μόλις με έναν βαθμό (177 αντί 176) του Βρετανού της Μερσέντες, ο οποίος στο προηγούμενο γκραν πρι της πατρίδας του κέρδισε αρκετό χαμένο έδαφος. Οι δυο τους αναμένεται να είναι οι πρωταγωνιστές και στη Βουδαπέστη, με τον Βαλτέρι Μπότας, που ακολουθεί στην τρίτη θέση με 154 βαθμούς, να έχει, ξανά, ρόλο ρυθμιστή.

Το Ουγγαρόρινγκ είναι μια πίστα μήκους 4.381 χλμ. και αποτελείται από 14 στροφές. Οι πιλότοι θα τη «γυρίσουν» 70 φορές καλύπτοντας 306.630 χλμ. Πολυνίκης της πίστας είναι ο Χάμιλτον, ο οποίος και πέρυσι είχε φύγει νικητής από την Ουγγαρία.

Ο Βρετανός έχει κλείσει την ψαλίδα από τον Φέτελ και, σύμφωνα με τον Γερμανό πιλότο, αυτό οφείλεται στη μεγαλύτερη δύναμη των κινητήρων της Μερσέντες, η οποία αποκτά τον πρώτο λόγο στις κατατακτήριες δοκιμές. «Στους τελευταίους αγώνες η Μερσέντες ήταν ανώτερη. Πιστεύω ότι αυτό που άλλαξε τις ισορροπίες ήταν τα δοκιμαστικά. Εχουν καταφέρει να είναι τρία με έξι δέκατα ταχύτεροι από εμάς στα δοκιμαστικά, στην Αυστρία ήταν επτά δέκατα και πρέπει να το παραδεχτούμε αυτό. Είναι κάτι το οποίο δεν μπορούμε να αλλάξουμε από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά δουλεύουμε πάνω σε αυτό», τόνισε ο Φέτελ, ο οποίος βλέπει τον αντίπαλό του να παίρνει καλύτερες θέσεις από αυτόν στα δοκιμαστικά. Aπό τις 31 φορές που έχει διεξαχθεί το ουγγρικό γκραν πρι, στις 29 ο νικητής ξεκίνησε από τις δύο πρώτες γραμμές της εκκίνησης, άρα η θέση κατάταξης αποκτά και σε αυτή την περίπτωση ξεχωριστή σημασία. Η μονομαχία των δύο πιλότων έρχεται εν μέσω και αρκετών φημολογιών που αφορούν πιθανή μετακόμιση τους Λιούις Χάμιλτον στη Φεράρι!

O τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έχει δηλώσει θαυμαστής της ιταλικής ομάδας, αλλά όπως ξεκαθάρισε ο επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Τότο Βολφ, «όλοι είμαστε θαυμαστές της Φεράρι», για να ξεκαθαρίσει πως, «έχουμε συμβόλαιο για ακόμα ενάμιση χρόνο και έως τώρα είμαστε η ομάδα με τη μεγαλύτερη δυναμική». Πάντως, στην Ιταλία έχουν σκοπό την ανανέωση της συνεργασίας τους με τον Φέτελ, διατηρώντας παράλληλα ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με τον Χάμιλτον, προκειμένου να συνθέσουν στο μέλλον ένα ακτύπητο δίδυμο πιλότων, το οποίο βέβαια σε κάθε ευκαιρία… ξεθάβει με ευκολία το τσεκούρι του πολέμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή