Κύθηρα: Καίει ακόμα η πολιτική φωτιά

Κύθηρα: Καίει ακόμα η πολιτική φωτιά

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αναζωπύρωση της φωτιάς στα Κύθηρα, χθες το μεσημέρι, δεν κράτησε για πολύ, καθώς η άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων (επίγειων κι εναέριων) οδήγησε σε κατάσβεση. Συγκεκριμένα, κινητοποιήθηκαν άμεσα ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο, καθώς και μηχανοκίνητη δύναμη 116 πυροσβεστών, με 38 οχήματα και 83 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Η αναζωπύρωση όμως της πολιτικής αντιπαράθεσης για την πυρκαγιά στο νησί καλά κρατεί. «Κομματικές αντεγκλήσεις πάνω στις στάχτες ενός νησιού δεν επιτρέπονται», τόνισε ο δήμαρχος Κυθήρων Στράτος Χαρχαλάκης, τον οποίο προχθές ο αναπλ. υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας είχε χαρακτηρίσει «δεκανίκι της Ν.Δ.». «Απαιτώ, αξιώνω και αναμένω την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης στα έργα αποκατάστασης στο νησί, χωρίς κομματικά στεγανά, καθώς η μέχρι σήμερα συνεργασία μας με τα κυβερνητικά στελέχη ήταν και παραμένει καθαρά θεσμική», σημείωσε ο δήμαρχος.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης παρενέβη, τονίζοντας πως «η προσωπική επίθεση του κ. Τόσκα εναντίον του δημάρχου Κυθήρων κ. Χαρχαλάκη μας γεμίζει οργή και ενώνει ακόμα περισσότερο τη μεγάλη αυτοδιοικητική οικογένεια με τον συνάδελφο των πολύπαθων Κυθήρων. Ο κ. Τόσκας οφείλει να κάνει τη δουλειά του και να καταλάβει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πέρα και πάνω από κόμματα. Δεν είναι λάφυρο κανενός και κανείς δεν μπορεί να της προσδίδει κομματικές αποχρώσεις». Και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ συμπλήρωσε: «Ο κ. Χαρχαλάκης δεν ανακάλυψε την πυρίτιδα, είπε το αυτονόητο: ότι μια χώρα με τεράστια δάση και εκατοντάδες διάσπαρτα νησιά όφειλε και οφείλει να έχει επενδύσει από ετών στην αεροπυρόσβεση όσο και αν κοστίζει».

«Στην πυρκαγιά στα Κύθηρα ρίξαμε όλα σχεδόν τα ιπτάμενα μέσα που διαθέτει η χώρα», τόνισε σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Νίκος Τόσκας, λέγοντας πως μιλούσε με τον δήμαρχο κάθε μισή ώρα. «Μόνο ντροπή προκαλεί η στάση της Ν.Δ., η οποία θα έπρεπε να ρωτήσει τους ανθρώπους της γιατί αδιαφόρησαν τόσα χρόνια να προμηθευτούν έστω και ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος μετά το 2001», τόνισε.

Η ΚΕΔΕ ανακοίνωσε τη διοργάνωση στα Κύθηρα ειδικού θεματικού συνεδρίου για τη νησιωτικότητα, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ίσως και εντός Σεπτεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή