Το αέναο ξέπλυμα του σταλινισμού

Το αέναο ξέπλυμα του σταλινισμού

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παλιά κάθε κριτική στα κομμουνιστικά καθεστώτα αντιμετωπιζόταν με κατηγορίες περί «πρακτόρων της Ιντέλιτζενς Σέρβις» (αργότερα CIA), περί «γερμανοτσολιάδων» (γνήσιων ή απογόνων), ή με την προσφώνηση «φασίστας». Η συκοφαντική αυτή πρακτική ήταν τόσο αποτελεσματική που ακόμη και ακροδεξιά κόμματα φοβούνταν. Ανάμεσα στα κόμματα που το 2009 δεν ψήφισαν στο Ευρωκοινοβούλιο την καταδίκη των εγκλημάτων κομμουνισμού ήταν ο ΛΑΟΣ. Το ψήφισμα πέρασε με 553 υπέρ, 44 κατά, 33 αποχές.

Η επιτυχία ήταν τόσο μεγάλη, που τα τελευταία χρόνια αρκούσε η κατηγορία του «αντικομμουνισμού» για να το βουλώσει κάποιος. Οποιοσδήποτε μπορούσε να είναι αντιφασίστας, αντιδεξιός, αντιΠΑΣΟΚ, αντιβασιλικός, ό,τι «αντί-» ήθελε, αλλά όχι «αντικομμουνιστής». Η λέξη σηματοδοτούσε όλους τους προηγούμενους χαρακτηρισμούς: πράκτορας, προδότης, φασίστας κι εσχάτως φιλοναζιστής.

Την παράδοση αυτή ακολούθησε και η εφημερίδα «Αυγή» με τον τίτλο της «Το 2ο ξέπλυμα του ναζισμού». Τι κι αν όλοι που κριτικάρουν τα εγκλήματα των κομμουνιστικών ολοκληρωτισμών σημείωναν ότι «άλλο ο ναζισμός, άλλο ο κομμουνισμός, αλλά και οι δύο έκαναν εγκλήματα»; Η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ τώρα είναι «Ή με εμάς (και τον Στάλιν) ή μ’ αυτούς (και τον Χίτλερ)». Αναφέρουμε τη λέξη «τώρα» διότι το 2008, ενώ το ΚΚΕ καταψήφισε και καταδίκασε απερίφραστα το ψήφισμα, ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης απείχε.

Μήπως όμως πραγματικά υπάρχει υπόγειο σχέδιο για «ξέπλυμα του ναζισμού», το οποίο γνωρίζει ο κ. Σταύρος Κοντονής; Ανοησίες. Η Ευρώπη θυμάται, απεχθάνεται και καταδικάζει τον ναζισμό με κάθε ευκαιρία. Χθες μόνο στην Αυστρία τιμωρήθηκε φίλαθλος με 18 μήνες φυλάκιση επειδή έκανε ναζιστικό χαιρετισμό.

Αυτό που επιχειρείται από τα κομμουνιστικά κόμματα είναι το ξέπλυμα του σταλινισμού. Γι’ αυτό κάθε αναφορά στα εκατομμύρια θύματά του αντιμετωπίζεται με κατάρες και χαρακτηρισμούς. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι απλώς οι χρήσιμοι καιροσκόποι. Θέλουν να δείξουν αριστεροί αλλά οι υλικές συνθήκες δεν τους το επιτρέπουν και γι’ αυτό φροντίζουν, εκτός από την Παιδεία, να χαντακώσουν και την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Παράπλευρη ωφέλεια –ή έτσι νομίζουν, τουλάχιστον– είναι ότι η δημόσια συζήτηση δεν γίνεται για τους δυσβάστακτους φόρους, λες και σ’ όσους έρθει ο νταμπλάς του ΕΝΦΙΑ θα πληρώσουν με χαρά, επειδή ο κ. Κοντονής δεν πήγε στην Εσθονία. Κούνια κομμουνιστική που τους κούναγε…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή