Τσάμπιονς Λιγκ: Ολοταχώς για την τέταρτη θέση ο Ολυμπιακός

Τσάμπιονς Λιγκ: Ολοταχώς για την τέταρτη θέση ο Ολυμπιακός

3' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πληρώνοντας» τις επιλογές του Χάσι, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας με 2-3 χθες το βράδυ στο κατάμεστο Καραϊσκάκη, στην πρεμιέρα του 4ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ. Πλέον, από πολύ νωρίς βρίσκεται σε μειονεκτική θέση στην κούρσα της κατάκτησης της 3ης θέσης, αφού η Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους είναι τα μεγάλα φαβορί για τις δύο πρώτες θέσεις. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε επικράτησε της Γουβέντους με 3-0 χθες το βράδυ στη Βαρκελώνη με γκολ των Μέσι (45΄, 69΄) και Ράκιτιτς (56΄).

Ο Μπέσνικ Χάσι αιφνιδίασε με την ενδεκάδα που ανακοίνωσε, καθώς για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό αγώνα είχε στο αρχικό σχήμα τον Μάριν και τον Φορτούνη. Κάτι που δεν είχε πράξει ούτε στις αναμετρήσεις με την Παρτιζάν, όσο και με τη Ριέκα. Παράλληλα, στην κορυφή της επίθεσης διατήρησε τον Τζούρτζεβιτς (είχε ξεκινήσει και στην Ξάνθη), ενώ όπως αναμενόταν έδωσε φανέλα βασικού στον Καρσελά σε ρόλο δεξιού εξτρέμ.

Από κει και έπειτα οι επιλογές του Χάσι ήταν λίγο πολύ αναμενόμενες. Ο Καπίνο ήταν κάτω από την εστία και στόπερ οι Ρομαό, Ενγκελς. Ο Ελαμπντελαουί επέστρεψε στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Φιγκέιρας μετατοπίστηκε στο αριστερό, αφήνοντας τον Κούτρη στον πάγκο μαζί με τους Προτό, Εμενίκε, Νικολάου, Ζντιέλαρ, Πάρντο και Σεμπά.

Αμέσως φάνηκε πως ο προπονητής του Ολυμπιακού απέτυχε με τις επιλογές του να βρει ισορροπία ανάμεσα στο αμυντικό και το επιθετικό σκέλος του παιχνιδιού. Μόλις στο 2ο λεπτό η Σπόρτινγκ άνοιξε το σκορ. Επειτα από σέντρα του Ακούνια, με κεφαλιά, ο αμαρκάριστος Ντουμπιά έκανε το 0-1. Μετά το σοκ του γρήγορου γκολ, οι «Πειραιώτες» επιχείρησαν να αντιδράσουν. Ομως, στο 13΄ η Σπόρτινγκ που έκλεινε αποτελεσματικά τους διαδρόμους προς τη μεγάλη περιοχή του Ρουί Πατρίσιο, πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Ζέλσον Μάρτινς. Υστερα από πάσα του Ντουμπιά, έφυγε πίσω από τη σέντρα και καλύπτοντας με μεγάλη ταχύτητα το μισό γήπεδο, μπήκε στη μεγάλη περιοχή όπου πλάσαρε εύστοχα στον Καπίνο για το 0-2.

Από πολύ νωρίς ο αγώνας εξελίχθηκε σε εφιάλτη για τον Ολυμπιακό, που εμφάνιζε πολλά προβλήματα στο αμυντικό σκέλος του παιχνιδιού. Κάθε αντεπίθεση της Σπόρτινγκ δημιουργούσε πανικό στην άμυνα των γηπεδούχων. Στο 18΄ ο Μπρούνο Φερνάντες είχε σουτ στο δεξί δοκάρι της εστίας του Καπίνο. Και στο 22΄ χρειάστηκε μία σπουδαία επέμβαση του διεθνούς γκολκίπερ σε τετ α τετ με τον Κοάτες για να μη γίνει το 0-3. Χρειάστηκε να φθάσουμε στο 26ο λεπτό για να δημιουργήσει φάση ο πρωταθλητής Ελλάδας, με σουτ του Οτζίτζα.

Εως το 40΄, ο Ολυμπιακός είχε ισορροπήσει το ματς. Τότε, σε μία αντεπίθεση η Σπόρτινγκ ανέδειξε ξανά τα τεράστια αμυντικά κενά της ομάδας του Χάσι, έχοντας δεύτερο δοκάρι με σουτ του Ζέλσον Μάρτινς. Στο 43΄, ωστόσο, οι «Πορτογάλοι» βρήκαν ξανά δίχτυα με τον Μπρούνο Φερνάντες να βγαίνει μόνος απέναντι στον Καπίνο και να κάνει το 0-3. Βλέποντας τις μεγάλες αμυντικές αδυναμίες του Ολυμπιακού, ο Μπέσνικ Χάσι αποφάσισε στο δεύτερο μέρος να αντικαταστήσει τον Φορτούνη με τον Ζντιέλαρ. Το πρόσωπο των πρωταθλητών Ελλάδας βελτιώθηκε, βρίσκοντας ισορροπία ανάμεσα στο αμυντικό και το επιθετικό σκέλος του παιχνιδιού τους. Στο 88΄, ο Καπίνο έκανε μία ακόμη σωτήρια επέμβαση παραχωρώντας κόρνερ. Με την εκτέλεσή του, ο Ντοστ είχε κεφαλιά στο δοκάρι. Και στο 89’, έπειτα από ατομική ενέργεια και με σουτ από πλάγια θέση, ο Πάρντο που είχε περάσει ως αλλαγή στο 77΄, μείωσε σε 1-3. Ο Κολομβιανός διαμόρφωσε με προβολή στο 92΄ το τελικό 2-3, γνωρίζοντας την αποθέωση μετά το τελευταίο σφύριγμα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Καπίνο, Ελαμπντελαουί, Ρομαό, Ενγκελς, Ζιλέ, Οτζίτζα, Καρσελά (77΄ Πάρντο), Φορτούνης (46΄ Ζντιέλαρ), Μάριν, Τζούρτζεβιτς (62΄ Εμενίκε).

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Ρουί Πατρίσιο, Πιτσίνι, Κοάτες, Ματιέ, Τζόναθαν Σίλβα, Ζέλσον Μάρτινς (72΄ Μπρούνο Σέζαρ), Μπατάλια, Γουίλιαμ Καρβάλιο, Ακούνια, Μπρούνο Φερνάντες (Ριστόβσκι), Ντουμπιά (62΄ Ντος).

• Ισόπαλη με σκορ 2-2 ήρθε η ομάδα νέων του Ολυμπιακού με αντίπαλο την αντίστοιχη της Σπόρτινγκ σε αγώνα που διεξήχθη στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη, στην πρεμιέρα των ομίλων του UEFA Youth League. Στο πρώτο ημίχρονο, η ομάδα του Βασίλη Βούζα πέτυχε δύο γκολ σε δύο λεπτά. Στο 18΄ ο Κωστανάσιος άνοιξε το σκορ και στο 20΄ ο Λάμπρου έκανε το 2-0. Ωστόσο, στο δεύτερο μέρος οι Πορτογάλοι κυριάρχησαν στο παιχνίδι και ισοφάρισαν με γκολ των Μιγκέλ Λούις (47΄), Μπαλντέ (76΄).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή