Νέος Πρόεδρος του Αρείου Πάγου ο Βασίλειος Πέππας

Νέος Πρόεδρος του Αρείου Πάγου ο Βασίλειος Πέππας

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέος Πρόεδρος του Αρείου Πάγου επελέγη απο το υπουργικό συμβούλιο ο μέχρι σήμερα αρεοπαγίτης Βαςίλειος Πέππας, ο οποίος θα αναλάβει τα ηνία διοίκησης της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο κ. Πέππας, επελέγη από την κυβέρνηση ως νέος Πρόεδρος του Αρειου Πάγου σήμερα, πρώτη ημέρα ενάρξεως του δικαστικού έτους και αναλαμβάνει την Προεδρία του ανωτάτου δικαστηρίου, η οποία είχε μείνει κενή μετά την αποχώρηση από τον περασμένο Ιούνιο, λόγω συμπληρώσεως του ορίου ηλικίας,της Βασιλικής Θάνου η οποία έμεινε στη θέση της επί δύο χρόνια από το καλοκαίρι του 2015.

Ο νέος Πρόεδρος του Αρείου Πάγου υπηρετούσε ως σήμερα ως αρεοπαγίτης κατέχοντας θέση στη δικαστική επετηρίδα σχετικά χαμηλά, κάτω από τους αντιπροέδρους του ανωτάτου δικαστηρίου, από τους οποίους δεν επελέγη κανείς ως νέος Πρόεδρος.

Αν και τα ονόματα των Δημητρίου Κράνη, ο οποίος και συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία κατά τη διαδικασία ακρόασης των υποψηφίων ανωτάτων δικαστικών από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλή, όπως και της Ειρήνης Κιουρτσόγλου- Πετρουλάκη συζητήθηκαν έντονα, τελικώς η κυβέρνηση κατέληξε στον Βασίλειο Πέππα, αφήνοντας εκτός όλους τους αντιπροέδρους και "κατεβαίνοντας" στην επετηρίδα των αρεοπαγιτών για την επιλογή νέου Προέδρου.

Ο νέος Πρόεδρος θεωρείται έμπειρος δικαστικός, νηφάλιος και με καλές σχέσεις με τους συναδέλφους του, στιβαρός στην άσκηση των καθηκόντων του και οι εκτιμήσεις στο ανώτατο δικαστήριο, συνηγορούν υπέρ της άποψης ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του θα επικρατήσει κλίμα ηρεμίας στο χώρο της δικαιοσύνης και ο νέος Πρόεδρος του ΑΠ θα επικεντρωθεί στην επίλυση προβλημάτων και δυσχερειών που ταλανίζουν τη δικαιοσύνη, καταβάλλοντας παράλληλα προσπάθειες για στιβαρή διοίκηση στη δικαιοσύνη σε μια συγκυρία εξαιρετικά κρίσιμη για την επιτάχυνση στην απονομή της.

Παράλληλα, για τις θέσεις των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου η κυβέρνηση επέλεξε τους Μαρία Γαλάνη, Γεώργιο Λέκκα, Αγγελική Αλειφεροπούλου, Πηνελόπη Ζωντανού, Μαρία Χυτήρογλου. Παρελήφθησαν όμως αρεοπαγίτες όπως o Ιωσήφ Τσαλαγανίδης, που είχε κληθεί και ως υποψήφιος για την προεδρία του Αρείου Πάγου, αλλά και άλλοι έμπειροι δικαστικοί.

Ο κ. Βασίλειος Πέππας μετά τη επιλογή του ως νέος Πρόεδρος του ΑΠ με δήλωσή του τόνισε: «Διαχρονικό, επιτακτικό αίτημα των συμπολιτών μας και της Πολιτείας είναι η αποτελεσματική λειτουργία της δικαιοσύνης με όσα πολλά μπορούν να εννοηθούν με τις λίγες αυτές λέξεις. Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να ανταποκριθούμε στο αίτημα αυτό. Οι δικαστικοί λειτουργοί όλων των βαθμίδων επιτελούν το καθήκον τους με αίσθημα ευθύνης, θα τους συμπαρασταθούμε και θα ενισχύσουμε κάθε προσπάθειά τους, προκειμένου να ανταποκριθούν στην προσδοκία για αποτελεσματική δικαιοσύνη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή