Ο Εμενίκε έκανε τη διαφορά

3' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Εμάνουελ Εμενίκε βοήθησε τον Ολυμπιακό να επιστρέψει στις νίκες έπειτα από ένα σερί τριών αγώνων όπου είχε απολογισμό δύο ισοπαλίες και μία ήττα. Η νίκη με 2-1 επί του Αστέρα Τρίπολης ήρθε στην πρεμιέρα των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας. Μια νίκη που βελτίωσε την ψυχολογία των «Πειραιωτών» ενόψει το κυριακάτικου ντέρμπι πρωταθλήματος με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Μάλιστα, υπάρχουν παίκτες οι οποίοι έδειξαν υψηλό βαθμό ετοιμότητας με βάση τη χθεσινοβραδινή απόδοσή τους. Πρόκειται για τον σκόρερ των δύο γκολ, Εμάνουελ Εμενίκε, τον Σάσα Ζντιέλαρ, τον Λεονάρντο Κούτρη, τον Παναγιώτη Ταχτσίδη, ενώ οι δύο νεαροί στόπερ, Νικολάου και Σισέ είχαν εξαιρετική παρουσία.

Ο Χάσι άλλαξε σχεδόν όλη την ενδεκάδα. Για την ακρίβεια, σε σχέση με το ματς πρωταθλήματος με τον Αστέρα, στο αρχικό σχήμα διατήρησε μόνο τον Ζντιέλαρ. Σε σύστημα 4-2-3-1, τερματοφύλακας ήταν ο Προτό, ακραίοι αμυντικοί οι Ελαμπντελαουί, Κούτρης, στόπερ οι Σισέ, Νικολάου, αμυντικοί μέσοι οι Ζντέλαρ, Ταχτσίδης, εξτρέμ οι Πάρντο, Ανδρούτσος, επιτελικός μέσος ο Φορτούνης και φορ ο Εμενίκε.

Με τη σέντρα, οι «ερυθρόλευκοι» επιχείρησαν να επιβάλουν τον ρυθμό τους στο παιχνίδι. Κρατούσαν για περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή τους, αναζητώντας διαδρόμους προς την περιοχή του Αθανασιάδη. Την ίδια ώρα, ο Αστέρας είχε επιλέξει να αμύνεται μαζικά. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Χάσι προχώρησε σε μία αλλαγή. Πέρασε τον Μάρτινς αντί του Ελαμπντελαουί, με αποτέλεσμα να αλλάξει και η διάταξη από 4-2-3-1 σε 3-4-3. Οι τρεις της άμυνας ήταν οι Σισέ, Ζντιέλαρ, Νικολάου, οι τέσσερις της μεσαίας γραμμής οι Κούτρης, Ταχτσίδης, Μάρτινς, Ανδρούτσος και στην επίθεση οι Φορτούνης, Εμενίκε, Πάρντο.

Στο 70΄ ο Μπεν (αντικατέστησε στο 60΄ τον Πάρντο) κέρδισε πέναλτι, όταν ο Ζουμά τον έσπρωξε με τα δύο χέρια μέσα στη μεγάλη περιοχή. Ενα πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Εμενίκε στο 71΄ για να ανοίξει το σκορ. Τρία λεπτά αργότερα αποχώρησε ο Ανδρούτσος με πρόβλημα τραυματισμού από μαρκάρισμα αντιπάλου του. Τη θέση του πήρε ο Μίλιτς. Στο 78΄ ο Φορτούνης έβγαλε μία εξαιρετική ασίστ στον Εμενίκε, ο οποίος μπήκε ταχύτατα στην περιοχή και με σουτ πανηγύρισε το 2-0. Στο 84΄ ο Αστέρας μπήκε ξανά στο παιχνίδι. Επειτα από σέντρα του Τριανταφυλλόπουλου, ο αμαρκάριστος Τσουκαλάς με εξαιρετικό ψηλοκρεμαστό πλασέ μείωσε σε 2-1. Εως το «φινάλε» δεν έλειψαν οι δυνατές μονομαχίες και η ένταση. Κίτρινη κάρτα δέχθηκαν οι Πασαλίδης (22΄) και Ταχτσίδης (80΄), Εμενίκε (91΄).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Προτό, Ελαμπντελαουί (46΄ Μάρτινς), Κούτρης, Σισέ, Νικολάου, Ζντιέλαρ, Ταχτσίδης, Πάρντο (60΄ Μπεν), Φορτούνης, Ανδρούτσος (74΄ Μίλιτς), Εμενίκε.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Ζουμά (79΄ Ιγκλέσιας), Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Κυριακόπουλος, Τσουκαλάς, Τσιλιανίδης, (62΄ Κουμαντέι), Μουνάφο, Στανισάβλεβιτς (58΄ Γκοντό), Δουβίκας.

Νίκες για Ξάνθη, Πανσερραϊκό, Απόλλωνα Π.

Στο τέλος της ημέρας μετράει το αποτέλεσμα. Και η Ξάνθη θα πρέπει να είναι απολύτως ικανοποιημένη, αφού επικράτησε του Παναιτωλικού με 2-0 στα «Πηγάδια», παρά το γεγονός πως η ομάδα του Αγρινίου έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στην αναμέτρηση του 6ου ομίλου του Κυπέλλου Ελλάδας. Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε ο Κάστρο στο 27΄, ενώ το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Τριάδης στο 60΄.

Στο άλλο παιχνίδι του 6ου ομίλου, ο Πανσερραϊκός επικράτησε εντός έδρας του Εργοτέλη με 2-0. Τα γκολ πέτυχαν οι Πόζογλου (38΄) και Γκούρτσας (48΄). Στο 38΄ ο Εργοτέλης έμεινε με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Νίκου Πάτα, ενώ στο 80΄ αποβλήθηκε και παίκτης των γηπεδούχων, ο Στέργιος Τσιμίκας. Με γκολ του Μπρίτο στο 84΄, ο Απόλλων Πόντου νίκησε εκτός έδρας τον Αιγινιακό με 1-0 για τον 2ο όμιλο.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, είχαν ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ, όμως στο 84΄ ο 34χρονος πλέον, Εντουάρντο Μπρίτο, που επέστρεψε στον Απόλλωνα έπειτα από το 2008, γράφοντας τη δική του ιστορία με τη φανέλα του Ατρομήτου, έδωσε τη λύση για την ομάδα του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή