Σκανδιναβικό ντιζάιν σε ένα ιαπωνικό χωριό

Σκανδιναβικό ντιζάιν σε ένα ιαπωνικό χωριό

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Nagano της Ιαπωνίας, έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για σκι στην Ασία, και συγκεκριμένα στο χωριουδάκι Hakuba, εγκαινιάστηκε την άνοιξη το πρώτο μπουτίκ ξενοδοχείο αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στον Δανό σχεδιαστή επίπλων Finn Juhl (1912-1989).

Η δανέζικη εταιρεία Onecollection, που από το 2000 έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα παραγωγής των επίπλων του σχεδιαστή, πολλά εκ των οποίων κατασκευάζονται στην Ιαπωνία, δημιούργησε το House of Finn Juhl Hotel σε ένα ανακαινισμένο πανδοχείο.

Οι χώροι του, που αναπόφευκτα λειτουργούν και ως εκθεσιακοί, είναι επιπλωμένοι με τις δημιουργίες του Juhl, ενώ καθένα από τα έξι δίκλινα δωμάτια παίρνει την ονομασία του από κάποιο διάσημο έπιπλο.

Το Δωμάτιο του Ποιητή, για παράδειγμα, είναι αφιερωμένο στον εμβληματικό διθέσιο καναπέ Poet Sofa, τον οποίο, αφού δοκιμάσετε, μπορείτε –γιατί όχι;– και να αγοράσετε.

houseoffinnjuhlhakuba.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή