Δύο «τελικοί» και το «δώρο» της Βοσνίας

Δύο «τελικοί» και το «δώρο» της Βοσνίας

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο στροφές απέμειναν στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 και η εθνική ομάδα ελπίζει το βράδυ της Τρίτης να τη βρει στη 2η θέση του 8ου ομίλου, ώστε να ελπίζει σε συμμετοχή στα μπαράζ που οδηγούν στην τελική φάση της Μόσχας.

Η ισοπαλία με την Εσθονία και η ήττα από το Βέλγιο «έριξαν» το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στην 3η θέση. Ετσι, δεν αρκούν οι νίκες επί της Κύπρου στη Μεγαλόνησο το Σάββατο και επί του Γιβραλτάρ την Τρίτη στο Φάληρο, προκειμένου να βρεθεί στη 2η θέση, πίσω από το Βέλγιο το οποίο έχει εξασφαλίσει την πρωτιά.

Για να προσπεράσει η ελληνική ομάδα τη δεύτερη της βαθμολογίας, Βοσνία-Ερζεγοβίνη που έχει ένα βαθμό περισσότερο, θα πρέπει οι Βόσνιοι να χάσουν βαθμούς είτε στο εντός έδρας ματς με το Βέλγιο είτε στην τελευταία αγωνιστική στην Εσθονία. Σε περίπτωση ισοβαθμίας θα μετρήσουν τα γκολ. Στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή οι Βόσνιοι έχουν πέντε γκολ περισσότερα από την Εθνική μας. Αρα, θα μας χρειαστούν μεγάλες σε έκταση σκορ νίκες. Επίσης, αν τερματίσει στη δεύτερη θέση, είναι αναγκαίο να βρεθεί ανάμεσα στις οκτώ καλύτερες δεύτερες. Ο χειρότερος δεύτερος από τους εννέα ομίλους μένει εκτός μπαράζ. Για τον όμιλο της Εθνικής, τα αποτελέσματα με αντίπαλο το Γιβραλτάρ δεν μετρούν, καθώς θα είναι η 6η ομάδα του ομίλου. Επομένως, στην κατάταξη των δεύτερων η ελληνική ομάδα μπορεί να συγκεντρώσει μέχρι και 13 βαθμούς (4 με Εσθονία, 2 με Βοσνία, 1 με Βέλγιο και ενδεχομένως 6 με Κύπρο). Επίδοση που ίσως να μην είναι αρκετή για να βρεθεί στα μπαράζ, εφόσον προσπεράσει τη Βοσνία. Στη διάθεσή του Μίκαελ Σκίμπε βρίσκονται από την Τρίτη οι διεθνείς και προετοιμάζονται για τον κρίσιμο αγώνα του Σαββάτου με την Κύπρο στο «ΓΣΠ» της Λευκωσίας (ώρα έναρξης 21.45). Στην αποστολή επέστρεψε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ενώ εκτός έμειναν οι Δημήτρης Κυριακίδης, Μπάμπης Λυκογιάννης, Ανδρέας Μπουχαλάκης, Γιώργος Κουτρουμπής και Απόστολος Βέλλιος. Το πρόγραμμα της χθεσινής προπόνησης δεν ακολούθησε ο Ανδρέας Σάμαρης, ο οποίος έχει προσβληθεί από γαστρεντερίτιδα, ενώ ο Τάσος Δώνης αποχώρησε με ενοχλήσεις στο ισχίο και θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία.

Με χθεσινές του δηλώσεις, ο Αλέξανδρος Τζιόλης εμφανίστηκε αισιόδοξος: «Εμείς πρέπει να τερματίσουμε δεύτεροι, αυτός είναι ο στόχος μας. Είμαστε πολύ καλά και με θετική σκέψη θα πάμε στο παιχνίδι του Σαββάτου. Σε αυτό το επίπεδο δεν υπάρχουν εύκολα ματς, αλλά αν εμείς είμαστε όπως πρέπει να είμαστε, τότε και στην Κύπρο θα κερδίσουμε και κατόπιν με το Γιβραλτάρ θα πάρουμε ακόμα τρεις βαθμούς». Τη Μολδαβία αντιμετωπίζει σήμερα η εθνική Ελπίδων στο Κισινάου για την προκριματική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2019.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή