Σαφείς αιχμές Νέας Δημοκρατίας κατά της κυβέρνησης

Σαφείς αιχμές Νέας Δημοκρατίας κατά της κυβέρνησης

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έντονη ανησυχία της Ν.Δ. «για την εικόνα πλήρους ανομίας, που επικρατεί ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας» εξέφρασε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυρ. Μητσοτάκης, έπειτα από τη στυγερή δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για «ανομία που επιτείνεται από την αδικαιολόγητη ανοχή που κάποιοι δείχνουν στη βία και την παραβατικότητα», αφήνοντας σαφείς αιχμές εναντίον της κυβέρνησης. «Οι πολίτες αισθάνονται όλο και πιο ανασφαλείς. Και αυτό, σε ένα ευνομούμενο κράτος δικαίου, δεν μπορεί και δεν θα γίνει ανεκτό», είπε, επίσης, ο κ. Μητσοτάκης, εκφράζοντας τη θλίψη του για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου που, όπως επισήμανε, «εκτός από στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, ήταν φίλος μου». Ο πρόεδρος της Ν.Δ. υπογράμμισε ότι «οι Αρχές θα πρέπει να διαλευκάνουν, το ταχύτερο, αυτήν την πρωτοφανή δολοφονία». Αναφερόμενος στην οικογένεια του δολοφονηθέντος ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Οι σκέψεις μου είναι με τη μητέρα του, τη γυναίκα του, τα αδέρφια του και τα παιδιά του. Ξέρω καλά ότι τίποτα δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο τους».

Από την πλευρά της κυβέρνησης, τονίζεται ότι η δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου δεν πρέπει να πολιτικοποιείται. Oπως είπε, μάλιστα, χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, «χρειάζεται ψυχραιμία και από τον πολιτικό κόσμο, έτσι ώστε να μην προεξοφλούμε καταστάσεις και να μην προσπαθούμε να πολιτικοποιήσουμε ένα γεγονός το οποίο εκ πρώτης όψεως δεν μοιάζει να είναι πολιτικό». Ο κ. Τζανακόπουλος προσέθεσε ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε επικοινωνία με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Ν. Τόσκα, στον οποίο και έχει δώσει εντολή ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Επί της γενικότερης συζήτησης ο κ. Τζανακόπουλος ζήτησε «ψυχραιμία και ηπιότητα» και να μη γίνεται προσπάθεια εξαγωγής πολιτικής υπεραξίας «από μια τέτοια τραγική εξέλιξη». «Δεν είναι ο σωστός τρόπος», υπογράμμισε ο κ. Τζανακόπουλος, «για τη διαχείριση της κατάστασης». Και συμπλήρωσε πως «αυτή τη στιγμή πρέπει να αφήσουμε την Ελληνική Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της και το πολιτικό σύστημα να κατανοήσει ότι δεν μπορεί για κάθε περιστατικό να τοποθετείται με όρους που επί της ουσίας εντείνουν πολιτικούς διχασμούς και πολιτικές διαιρέσεις».

Λίγο νωρίτερα και η Ντόρα Μπακογιάννη εξέφραζε τη θλίψη αλλά και την ανησυχία της για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στο κέντρο της Αθήνας. Μάλιστα η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε (Alpha 98,9) και στην επίσημη δήλωση του προέδρου της Ν.Δ., υπογραμμίζοντας πως «σαν κοινωνία αρχίζουμε να αποδεχόμαστε πράγματα. Eχουμε συνηθίσει τέτοιας μορφής βία. Μετά πάμε σε άλλη μορφή, η οποία είναι να χτυπάμε ανθρώπους στον δρόμο, να τους φτύνουμε, να τους δέρνουμε και μετά φτάνουμε στην ακρότατη μορφή που βιώσαμε χθες με τον Μιχ. Ζαφειρόπουλο». Εν συνεχεία η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε πως «κάποια στιγμή πρέπει να υπάρξει μια απάντηση. Ως εδώ λοιπόν, για όλα αυτά τα φαινόμενα. Φτάνει, δεν αντέχεται άλλο. Εμείς είμαστε μια χώρα ήρεμων ανθρώπων, φιλόξενων ανθρώπων. Δεν μπορούμε να βιώσουμε μια Αθήνα που είναι ζούγκλα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή