Κεντροαριστερά: Υψηλοί τόνοι από τους υποψηφίους στην τελική ευθεία

Κεντροαριστερά: Υψηλοί τόνοι από τους υποψηφίους στην τελική ευθεία

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προεκλογική κλιμάκωση. Με αυτή τη φράση θα μπορούσε να περιγράψει κάποιος το κλίμα στο εσωτερικό τής –υπό κατασκευή– Kεντροαριστεράς, καθώς η προεκλογική εκστρατεία των εννέα υποψηφίων κορυφώνεται, με τις κάλπες να απέχουν μόλις 20 ημέρες. Στόχος, να κερδίσει ο κάθε υποψήφιος «ζωτικό χώρο» όχι μόνο προτάσσοντας τα θετικά της δικής του υποψηφιότητας, αλλά αποδομώντας και τους αντιπάλους. Εξ ου και τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια αύξηση των αντιπαραθέσεων μεταξύ των υποψηφίων.

Κυριότερη, η διελκυστίνδα με αφορμή την αιχμή του Γ. Καμίνη εναντίον του Στ. Θεοδωράκη πως «δεν μπορεί να ηγηθεί μιας παράταξης με όρους lifestyle». Η δήλωση έφερε στην επιφάνεια κόντρες και διαφορετικές οπτικές, με το Ποτάμι να κάνει λόγο για «κατηγορία δανεισμένη από τη λασποθήκη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την εποχή που ιδρύθηκε το Ποτάμι». Η «χημεία» του δημάρχου Αθηναίων με τον επικεφαλής του Ποταμιού είναι γενικότερα ηλεκτρισμένη το τελευταίο διάστημα, με την πλευρά Καμίνη να διαπιστώνει στοχοποίησή του από τον Στ. Θεοδωράκη, υπενθυμίζοντας τις επιθέσεις περί υποβαθμισμένου κέντρου της Αθήνας, αλλά και όσα έχει πει ο κ. Θεοδωράκης περί αντίληψης «μερικής απασχόλησης» για τον νέο φορέα από πλευράς Καμίνη, σχολιάζοντας τη δήλωση του δημάρχου πως δεν θα παραιτηθεί από τον δημαρχικό θώκο ακόμα και αν εκλεγεί. Από την πλευρά του, το επιτελείο Καμίνη έχει αποφασίσει το τελευταίο διάστημα να κάνει επικοινωνιακή αντεπίθεση υπεράσπισης της δημαρχίας του, όπως φάνηκε και από τη χθεσινή εκδήλωση όπου απάντησε σε μια σειρά από ερωτήματα για τα έργα και τις ημέρες στην πλατεία Κοτζιά. Η κόντρα Καμίνη – Θεοδωράκη ανέδειξε ωστόσο και μια άλλη πτυχή. Η στήριξη του Γ. Μανιάτη προς τον επικεφαλής του Ποταμιού αποτυπώνει μια ώσμωση που είναι εμφανής εδώ και καιρό. Για του λόγου το αληθές, σήμερα το απόγευμα ο κ. Μανιάτης, μαζί με τον έτερο υποψήφιο για την ηγεσία της προοδευτικής παράταξης Κ. Γάτσιο, θα βρεθεί στην παρουσίαση του βιβλίου «Διοικώντας (σ)την κρίση», του πρώην βουλευτή του Ποταμιού Π. Καρκατσούλη όπου κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Στ. Θεοδωράκης.

Ισες αποστάσεις

Την ίδια ώρα η Φώφη Γεννηματά συνεχίζει να ξεδιπλώνει τη στρατηγική των ίσων αποστάσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ., καθώς στην τελευταία ομιλία της ήταν ιδιαιτέρως επικριτική τόσο απέναντι στον Αλ. Τσίπρα όσο και στον Κυρ. Μητσοτάκη. Οσον αφορά τις κόντρες μεταξύ των υποψηφίων, το επιτελείο της κ. Γεννηματά φαίνεται πως ακολουθεί την ίδια τακτική των «ίσων αποστάσεων» καθώς θεωρεί πως με αυτό τον τρόπο δεν διαταράσσεται το υφιστάμενο status quo που λειτουργεί υπέρ της.

Από την πλευρά του, ο Ν. Ανδρουλάκης συνεχίζει να στοχεύει σε κάθε ομιλία του στη νέα γενιά, επιχειρώντας να κατακτήσει το στίγμα του πολιτικού που κομίζει κάτι νέο. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον ευρωβουλευτή συνδράμει πλέον και η συνάδελφός του Εύα Καϊλή, η οποία επίσης βρίσκεται στην Ελλάδα και κάνει περιοδείες για να προωθήσει την υποψηφιότητά του.

Τέλος, ο Γ. Ραγκούσης, κλιμακώνοντας τη ρητορική του εναντίον της συνεργασίας με τη Ν.Δ. και τον κ. Μητσοτάκη, έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο όπου κατηγορεί άπαντες τους ανθυποψηφίους του για πρόθεση συνεργασίας με τον Μητσοτάκη, με τη χαρακτηριστική φράση «είναι ολοφάνερο τι πάει να γίνει», καλώντας τους ψηφοφόρους να το εμποδίσουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή