Διαγραφή της Κατερίνας Παπακώστα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ.

Διαγραφή της Κατερίνας Παπακώστα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ.

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρίτη και φαρμακερή για τη βουλευτή Β' Αθηνών Κατερίνα Παπακώστα, η οποία και τέθηκε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ. μετά τη χθεσινή νέα διαφοροποίησή της από τη γραμμή του κόμματος. 

Ο κ. Μητσοτάκης, με προσωπική του απόφαση, προχώρησε στη διαγραφή της βουλευτού, γνωστοποιώντας τη σχετική απόφαση στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση. 

 

 

Επρόκειτο για την τρίτη, μέσα στους τελευταίους μήνες, διαφοροποίησης της κ. Παπακώστα, η οποία χθες, κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου του Υπ. Άμυνας, σημείωσε ότι σειρά διατάξεων θα έπρεπε να ψηφιστούν και από τη Ν.Δ. ενώ επέκρινε τους υψηλούς τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης, παρέχοντας ουσιαστικά κάλυψη στον Υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, ο οποίος νωρίτερα είχε συγκρουστεί με τον Αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Άδωνι Γεωργιάδη. 

Πηγές της Πειραιώς σημειώνουν ότι η κ. Παπακώστα προτίμησε να κοινοποιήσει τη διαφωνία της στην αίθουσα της Ολομέλειας ενώ, λίγη μόλις ώρα νωρίτερα, είχε συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος και εκεί όφειλε να θέσει υπόψιν του σώματος τις ενστάσεις και τις απόψεις της. «Ήταν εντελώς αδικαιολόγητη η επιλογή να το πράξει στην Ολομέλεια και όχι στο κομματικό όργανο» σημείωναν οι ίδιες πηγές, υπενθυμίζοντας ότι η κ. Παπακώστα είχε ήδη δεχθεί δύο προειδοποιήσεις για προηγούμενα φάλτσα της.


Διαβάστε ακόμη:

Οι διάλογοι Παπακώστα – Καμμένου – Γεωργιάδη που οδήγησαν στη διαγραφή

Παπακώστα: Αναίτια η απόφαση διαγραφής μου από την ΚΟ

Οι ΑΝΕΛ για την διαγραφή Παπακώστα


Τον Μάρτιο του 2017 η κ. Παπακώστα με δηλώσεις της στην εφημερίδα «Ειδήσεις» σημείωσε ότι εφόσον κλείσει η αξιολόγηση το αίτημα της Ν.Δ. περί πρόωρων εκλογών θα πρέπει να αποσυρθεί «κάτι που πρέπει να γίνει άμεσα, γιατί σε λίγο θα γίνουμε γραφικοί». Τότε, η ρήξη αποφεύχθηκε με την κ. Παπακώστα να σημειώνει ότι ουδέποτε έδωσε συνέντευξη αλλά, πάντως, να μην αποκλείει ότι κάτι μπορεί αν ελέχθη στο πλαίσιο τηλεφωνικής συζήτησης με δημοσιογράφο. Ένα μήνα αργότερα, τον Απρίλιο, η κ. Παπακώστα είχε καλέσει, με αφορμή την εξεταστική για την Υγεία, τον Άδωνι Γεωργιάδη να… απεκδυθεί του ρόλου του ως Αντιπροέδρου μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών της Επιτροπής, εισπράττοντας την ηχηρή αποδοκιμασία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος την καρατόμησε από αναπληρώτρια τομεάρχη Υγείας και τοποθέτησε στη θέση της τον προερχόμενο από το Ποτάμι Ιάσωνα Φωτήλα.

Χθες, και προκειμένου να αποφύγει τα χειρότερα, η κ. Παπακώστα προέβη σε διευκρινιστική δήλωση σχετικά με τα όσα είπε στην Ολομέλεια, εξέλιξη που – προσωρινά όπως αποδείχθηκε – φάνηκε να αποτρέπει το ενδεχόμενο αποπομπής της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Ωστόσο, σήμερα το πρωί – μετά τη συνεδρίαση του «πρωϊνού καφέ» της Ν.Δ – ο κ. Μητσοτάκης κατέληξε στην διαγραφή της από την γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή