Στην Attica Group το 98,8% της Ηellenic Seaways

Στην Attica Group το 98,8% της Ηellenic Seaways

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συμφωνία για την εξαγορά του 48,53% του μετοχικού κεφαλαίου της Hellenic Seaways που κατέχουν οι Mινωικές Γραμμές (θυγατρική του ιταλικού ομίλου Γκριμάλντι) φέρεται να κατέληξε η Attica Group.

Η συμφωνία προβλέπει την αγορά των μετόχων ένατι 78,5 εκατ. ευρώ αλλά και την αγορά του πλοίου SuperFast XII της Attica Group στη Minoan για 74, 5 εκατ. ευρώ και την πώληση του HighSpeed 7 της Attica Group στη Minoan έναντι 25 εκατ. ευρώ.

H Attica Group που λειτουργεί τις γραμμές Blue Star και Super Fast Ferries έχει ήδη συμφωνήσει με την Τράπεζα Πειραιώς για την εξαγορά του 50,3% που αυτή και μπλοκ μικρομετόχων κατείχαν στη Hellenic Seaways.

Με τον τρόπο αυτό, και εφόσον η συμφωνία προχωρήσει και εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές η Attica Group θα ελέγχει σχεδόν το 99% της Hellenic Seaways και θα καταστεί κυρίαρχη ακτοπλοϊκή στην αγορά του Κεντρικού και βόρειου Αιγαίου.

Για το ενεργητικό αυτό ενδέχεται να ενδιαφερθούν οι μινωνικές γραμμές αν και παραμένει ακόμη άγνωστο αν η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα ζητήσει την εκχώρηση κάποιων πλοίων ή και γραμμών που θα λειτουργεί το ενιαίο σχήμα της Attica – HSW.

Η σχετική ανακοίνωση των Μινωικών Γραμμών στο πλαίσιο των υποχρεώσεών της στο Χρηματιστήριο:

«Η Εταιρεία Μινωικές Γραμμές Α.Ν.Ε. ανακοινώνει ότι σήμερα 26/10/2017 υπεγράφη καταρχήν συμφωνία-πλαίσιο με την εταιρεία ATTICA Ανώνυμος Εταιρία Συμμετοχών προκειμένου να προχωρήσει στη διάθεση του συνόλου των μετοχών που κατέχει σήμερα στην εταιρεία ΧΕΛΛΕΝΙΚ ΣΗΓΟΥΕΪΣ Α.Ν.Ε. (HSW) καθώς και στην αγορά 2 πλοίων. Αναλυτικότερα, η εν λόγω συμφωνία-πλαίσιο περιλαμβάνει τις ακόλουθες επιμέρους και αλληλεξαρτώμενες (en bloc) συναλλαγές οι οποίες είναι:

• Πώληση από τις Μινωικές Γραμμές Α.Ν.Ε. στην ATTICA Ανώνυμος Εταιρία Συμμετοχών των 37.667.504 μετοχών της εταιρείας ΧΕΛΛΕΝΙΚ ΣΗΓΟΥΕΪΣ Α.Ν.Ε. οι οποίες αντιπροσωπεύουν σήμερα ποσοστό 48,53% του καταβεβλημένου μετοχικού της κεφαλαίου της, έναντι τιμήματος € 78.500.000.

• Αγορά του πλοίου “SUPERFAST XII” από εταιρεία του Ομίλου Grimaldi, κύριο μέτοχο των Μινωικών Γραμμών, το οποίο ανήκει στην εταιρεία ATTIΚΑ ΦΕΡΡΙΣ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, 100% θυγατρική της ATTICA Ανώνυμος Εταιρία Συμμετοχών, έναντι συνολικού τιμήματος € 74.500.000.

• Αγορά από τις Μινωικές Γραμμές Α.Ν.Ε. του ταχύπλοου πλοίου “HIGHSPEED 7” από την εταιρεία ΧΕΛΛΕΝΙΚ ΣΗΓΟΥΕΪΣ Α.Ν.Ε. έναντι συνολικού τιμήματος € 25.000.000. Η υλοποίηση της συμφωνίας τελεί, μεταξύ άλλων, υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και τη λήψη των αναγκαίων εταιρικών και άλλων εγκρίσεων.

Οι παραπάνω συναλλαγές θα ολοκληρωθούν μόλις πραγματοποιηθεί η απόκτηση ελέγχου της εταιρείας HSW από την ATTICA Ανώνυμος Εταιρία Συμμετοχών, για την οποία η τελευταία έχει υποβάλει σχετική γνωστοποίηση στην Επιτροπή Ανταγωνισμού λόγω άλλης συναλλαγής και η οποία βρίσκεται στο στάδιο της εξέτασης. Οι Μινωικές Γραμμές Α.Ν.Ε. εκτιμούν ότι η υλοποίηση της συναλλαγής θα είναι επωφελής για την εταιρεία αλλά και θα συνδράμει μακροπρόθεσμα στον εξορθολογισμό της εσωτερικής ακτοπλοϊκής αγοράς και τη διατήρηση ορθού επιπέδου υγιούς ανταγωνισμού στον κλάδο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή